ЖЕСТОК ОКРШАЈ РАДНИКА И ПОЛИЦИЈЕ Протест испред Народне скупштине РС

  • Радници, који протестују испред Народне скупштине Републике Српске покушали су да уђу у скупштинску салу и спрече посланике да разматрају предлог новог Закона о раду. Међутим, спречила су их два кордона специјалне полиције који су направили обруче око зграде Народне скупштине РС.  Међутим, спречила су их два кордона специјалне полиције који су направили обруче око зграде Народне скупштине РС.

ranka-misic-2

Међу њима је била и председница Савеза синдиката Ранка Мишић која је пала, након чега се држала за главу. Неколико њих је успело да пробије први кордон и даље нису могли.

После тога, Мишићеву су пустили да уђе и присуствује скупштинској расправи, која је након паузе настављена у 17 часова.

Након што је настављена седница посланици су гласали за НДП-ов предлог да се закон из хитног пребаци у редовну процедуру. Међутим, предлог није добио потребну већину, а након тога су посланици, на предлог СДС-а поново отишли на паузу.

Шеф посланичког клуба СДС-а Вукота Говедарица затражио је паузу од 30 минута, наводећи да је флагрантно прекршен скупштински пословник.

Извор: Блиц.рс
Фото: Н1

ПИШИ ЋИРИЛИЦОМ: Текстове са портала Слободна Херцеговина, уз обавезно навођење извора и линк, могу да користе само они сајтови који користе српско писмо.

Оставите коментар