Вукановић: Суд потврдио да сам говорио истину, на потезу полиција и тужилаштво

  • „Позитивна судска пресуда у мом спору против челника Рудника и Термоелектране Гацко је само прво полувријеме нашег дуела, а друго полувријеме и коначна побједа биће када они заврше тамо гдје им је мјесто – иза решетака“, изјавио је данас у Требињу на конференцији за штампу предсједник Савеза за правду и ред Небојша Вукановић.

 

te-gacko
Вукановић је нагласио да је суд својом пресудом потврдио да је он говорио истину и да је чињеница да се на челу Рудника и Термоелектране Гацко, како истиче Вукановић, налази мафијашка и криминална организација која је ово предузеће довела на ивицу пропасти и направила дуг од 100 милиона КМ.
„Ове спорове сам добио сам, без помоћи адвоката, а за противнике сам имао адвокатске тимове и вјештаке разних профила. На полицији, суду и тужилаштву је сада да крену у акцију, да ухапсе Срђана Миловића, Милинка Милидрага, Жарка Драгичевића и Благоту Пјешчића и остале које сам прозвао и са којим сам водио судски спор“, рекао је Вукановић.
Он је изразио жаљење што 2000 радника ћути и гледа како Рудник и Термоелектрана Гацко срљају у пропаст, и у тренутку када до тога дође питаће се како се све то догодило.
„Са нестрпљењем очекујем и тужбе, како сам их ја назвао, ‘четири јахача апокалипсе’ из Хидроелектрана на Требишњици, и те спорове ћу добити сам, без помоћи адвоката, баш као што сам добио бившег директора ХЕТ-а Марка Митровића“, рекао је Вукановић.
Он наглашава да је забрањивање изласка Савеза за ред и правду на октобарске изборе обрадовало више-мање све странке у Требињу, поготово СНСД који је увјерен да је изгубио великог противника али су, тврди Вукановић, у заблуди.
„Од данас до октобра водићу велику борбу да демистификујем Луку Петровићу и народу напокон објасним о каквом се човјеку ради“, додао је предсједник Савеза за ред и правду и нагласио да су чланови ове странке у свом политичком дјеловању остали принципијелни.
„Нисмо дали отворену подршку актуелном градоначелнику Славку Вучуревићу али му нећемо ни сметати до краја избора“, рекао је Вукановић.

Р.М. / Радио Требиње 

ПИШИ ЋИРИЛИЦОМ: Текстове са портала Слободна Херцеговина, уз обавезно навођење извора и линк, могу да користе само они сајтови који користе српско писмо.
О аутору

Оставите коментар