100.000 КМ подршке требињским пољопривредницима

  • Њемачка невладина организација „Хелп“ и Град Требиње представили су у великој сали Скупштине града заједнички пројекат подршке развоју аграра, којим ће за требињске пољопривреднике бити обезбијеђена набавка материјално-техничких средстава укупне вриједности 100.000 КМ.

help
Према ријечима Даријана Билића, пројект координатора организације „Хелп“, пројектом у Требињу првенствено ће бити подржани произвођачи у области узгоја и прераде љекобиља и пчеларству, којима ће бити обезбијеђени грантови од по 1.500 евра – за 30 корисника, једно удружење, предузеће или задругу, те 5 пољопривредних произвођача са циљем увођења стандарда органске производње.
help2
„Али не у новцу већ искључиво у материјално техничким средствима: од садница, система за наводњавање, до пчела, кошница и врцаљки, свега онога што је потребно да би пољопривредници могли да унаприједе своју производњу. Могу да конкуришу сви грађани Требиња и то већ од данас, попуњавањем апликација које ће да добију сви заитереосвани произвођачи“, истакао је Билић за Радио Требиње.
Он је додао да ће након аплицирања услиједити и други конкурсни круг у којем ће представници пројекта обићи газдинства произвођача чија је пријава прихваћена.
Бојан Чворо, шеф Службе за локални економски развој, инвестиције и енергетску ефикасност у Градској управи, која је требињски партнер њемачке организације, појаснио је да је половину новца обезбиједила Влада Њемачке преко организације „Хелп“, 35% је обавеза Града Требиња, а 15% износа суфинансираће пољопривредни произвођачи који добију донацију.

Р.С./ Радио Требиње

ПИШИ ЋИРИЛИЦОМ: Текстове са портала Слободна Херцеговина, уз обавезно навођење извора и линк, могу да користе само они сајтови који користе српско писмо.
О аутору

Оставите коментар