ОВО МАТИЦА СРПСКА НЕ ПАМТИ: Отац Гојко Перовић говорио пред ВИШЕ ОД ХИЉАДУ људи(ФОТО)

  • Више од хиљаду људи на предавању оца Гојка Перовића,протојереја-ставрофора и ректора Цетињске богословије

ОТАЦ Гојко Перовић, протојереј-ставрофор, ректор Цетињске богословије био је вечерас гост Матице српске у Новом Саду где је бурно поздрављен од више од хиљаду људи одржао предавање насловљено „Савремени човек, савремени свет“,а које се односило на актуелне догаћаје у Црној Гори.

– Ја се и вечерас, мада нисам у Црној Гори, осећам овде у Новом Саду као да сам део литије, јер је Свети Петар Цетињски хиротонисан у Сремским карловцима, а Његош и књаз Никола дружили су се са знаменитим Србима из Војводине. У недељу ћу предводити литију у Сремској каменици и ако ме они моји буду питали зашто баш тамо,подсетићу их да сви они када их срце заболи иду у Каменицу, а ово што се догађа у Црној Гори,ту се баш о срцу ради –поручио је отац Перовић.

Одушевљена публика у којој је било представника свих генерација, преплавила је степеништа, ходнике и свечану салу Матице српске да би поздравили, чули и стиснули руку једном од предводника литија у Црној Гори.

– Оволико нас могао би да окупи још само Новак Ђоковић – прокоментарисао је један Новосађанин пробијајући се кроз згуснуту масу људи.

Поздрављајући драгог госта, председник Матице српске проф. др Драган Станић, управник Матичине библиотеке Селимир Радуловић и књижевник Мирослав Алексић казали су да оволику посету народа Матица српска не памти у својој историји дугој 194 године.

Пре посете Матици српској, отац Перовић је се сурео у влaдичанском двору са његовим преосвештенством владиком бачким др Иринејем.Сутра (петак) биће гост председника Покрајинске владе Игора Мировића, у недељу ће предводити литију у Сремској Каменици.

НОВОСТИ.РС

ПИШИ ЋИРИЛИЦОМ: Текстове са портала Слободна Херцеговина, уз обавезно навођење извора и линк, могу да користе само они сајтови који користе српско писмо.
О аутору
  1. Анонимни Reply

    Ако је икако могуће, исправите називе насеља – Сремски Карловци и Сремска Каменица.

Оставите коментар