БЕОГРАД, 28. 11 – Конференција „Суд и Тужилаштво БиХ у контексту (де)стабилизације РС“

  • У организацији Представништва Републике Српске у Београду, Фонда стратешке културе из Москве, и удружења ”Република Српска – Част Отаџбине” из Београда, у суботу 28.11.2015. у Медија центру у Београду (Теразије 3), са почетком у 11ч, биће организована конференција „Суд и Тужилаштво БиХ у контексту (де)стабилизације Републике Српске“.

medija_centar
Уз учешће представника Републике Српске, више еминентних стручњака из Републике Србије, Републике Српске и Русије ближе ће упознати јавност Србије са овом актуелном темом, чији ће се расплет одразити на стабилност и будућност БиХ, Републике Српске, Србије и региона.
Говориће се о замеркама које Република Српска има на рад Суда и Тужилаштва БиХ и разлозима због којих је најављен референдум о њиховој даљој сврсисходности, усклађености ових институција са Дејтонским споразумом и начином на који су оне наметнуте, спољним притисцима којима је изложена Република Српска због најављеног референдума, и институцији референдума као основног демократског и људског права, које неке западне државе покушавају да ускрате Републици Српској.
Такође ће бити речи о покушајима дестабилизације БиХ и Републике Српске, перманентним покушајима ревизије Дејтонског споразума од стране спољних и унутрашњих фактора, као и обавезама и улози саме Србије.
Међу учесницима конференције су представници Владе Републике Српске, главни уредник сајта Фонд стратешке културе мр Ања Филимонова, стручњаци за безбедност проф др Предраг Ћеранић и Џевад Галијашевић, академик Коста Чавошки, председница Друштва судија Србије Драгана Бољевић, ратни комнданти – високи официри МУП-а и војске Републике Српске и други.

Управни одбор удружења
”РС – ЧАСТ ОТАЏБИНЕ”

ПИШИ ЋИРИЛИЦОМ: Текстове са портала Слободна Херцеговина, уз обавезно навођење извора и линк, могу да користе само они сајтови који користе српско писмо.

Оставите коментар