Суд укинуо забрану располагања имовином у касарни, на потезу Епархија

  • Окружни привредни суду у Требињу данас је донио рјешење којим је укинуо претходно рјешење против Града Требиња о привременој мјери забране располагања неперспективном војном имовином на подручју бивше касарне, донесено 9. фебруара.

    sud-rociste2

Првобитно рјешење донесено на захтјев Епархије захумско-херцеговачке и приморске у коме су затражене мјере обезбјеђења над 13.000 м2 земљишта у бившој касарни, а које је, како тврде подносиоци захтјева, припало Епархији ЗХиП – „по одлуци Владе РС и на основу споразума Епархије ЗХиП са Градом Требињем из 2012. године“.

Увидом у документацију закључено је да не постоје разлози за опстанак привремене мјере обезбјеђења.

Према ријечима Смаила Беговића, предсједника Окружног привредног суда Требиње, даљи слијед догађаја у вези са овим случајем зависиће од Епархије ЗХиП, односно од тога – хоће ли поднијети тужбу како би доказала власништвом над дијелом имовине у касарни.

„У периоду до 5. марта предлагач има могућност да поднесе тужбу суду за утврђивање права располагања на тим парцелама које се налазе у близини кружног тока на улазу у Требиње“, рекао је Беговић.

Према његовим ријечима спорна парцела је укњижена 2012. године и уколико Епархија поднесе тужбу, парцела неће моћи да буде предмет продаје.

Извор: Радио Требиње / Р.М

ПИШИ ЋИРИЛИЦОМ: Текстове са портала Слободна Херцеговина, уз обавезно навођење извора и линк, могу да користе само они сајтови који користе српско писмо.

Оставите коментар