Вучуревић: Треба распустити тужилаштво које проводи правно насиље у Требињу!

  •  Градоначелник Требиња Славко Вучуревић оптужио је данас Окружно тужилаштво у Требињу да проводи правно насиље и политички притисак на њега и Градску управу, радом на пријави групе НН лица у вези са наводно незаконитим запошљавањем 20 особа у градску администрацију.

    vucurevic-i-maric

Он је на ванредној прес конференцији затражио од Високог судског и тужилачког савјета распуштање Окружног тужилаштва у Требињу јер је оно, како тврди, „потпуно политички инструментализовано као средство политичког обрачуна актуелне /републичке/ власти са непослушним и опозиционим локалним властима“.

Директорица Центра за социјални рад Мила Марић рекла је на прес конференцији да је јуче на захтјев Окружног тужилаштва саслушавана у одјелу привредног криминала полиције, а само зато што је, тврди, запослила дијете погинулог борца на мјесто чистачице у овој установи.

И Вучуревић и Марићева истичу да су у вези са поменутим запошљавањима уредно проведене конкурсне процедуре, као и да надлежне инспекције нису уочиле никакве неправилности.

„Ако је и било евентуалних незаконитости у пријему радника зашто нико за тих 20 случајева, ако сматра да су му ускраћена права, није тужио Градску управу како то закон омогућава“, пита Вучуревић.

Он је рекао да ове потезе Окружног тужилаштва треба посматрати у свјетлу предстојећих избора, те да се сличан сценарио са пријавама НН лица дешава и у вези са продајама некретнина у власништву Града, а са циљем, како тврди, „политичке и правне опструкције промета некретнина, како би се пуњење градског буџета довело у питање“.

„Такво тужилаштво треба распустити. Ако они реагују на пријаву НН лица, постављам питање шта је са легитимним и документованим захтјевом Скупштине града Требиња о криминалу у Фудбалском клубу Леотар, шта је са криминалом у Бобар банци који је оштетио Град Требиње за 5,5 милиона КМ или са волшебним приватизацијама које су уништиле привреду Требиња“, истиче Вучуревић.

Тужилаштво провјерава наводе, не проводи истрагу

Из Окружног тужилаштва нису жељели да коментаришу Вучуревићеве наводе, али су медијима потврдили да се провјеравају наводи из кривичне пријаве „НН лица са бироа против градоначелника Славка Вучуревића, због сумње да је починио кривично дјело повреда пословних права радника“.

„Истрага се не води, само се провјеравају наводи из крвичне пријаве. Уколико се утврди да постоје неке индиције да је почињено кривично дјело, поступајући тужилац доноси наредбу о провођењу истраге“, рекао је портпарол Окружног тужилаштва у Требињу Срђан Вукановић.

Он је додао да је ријеч о предмету из 2013. године.

Извор: Град Требиње /Р.С.

ПИШИ ЋИРИЛИЦОМ: Текстове са портала Слободна Херцеговина, уз обавезно навођење извора и линк, могу да користе само они сајтови који користе српско писмо.

Оставите коментар