БЕОГРАД, 26. ФЕБРУАР 2019. ГОДИНЕ: Комеморација поводом смрти директора АМСС Мирка Бутулије у Скупштини града

  • Комеморација поводом смрти директора Ауто-мото савез Србије Мирка Бутулије биће одржана у уторак 26. фебруара 2019. године у Скупштини града Београда.

Породица, пријатељи и колеге опростиће се од Мирка Бутулије на комеморацији која ће почети у 11 сати.

Испраћај са Новог гробља заказан је истог дана за 13.30.

Сахрана ће се обавити у среду 27. фебруара 2019. године у 14 часова у селу Моско код Требиња.

Мирко Бутулија трагично је изгубио живот у 42. години.

За пет година, колико је водио Ауто-мото савез Србије, Савез је напредовао, очувао је систем компактним и профитабилним и побољшао углед ове организације у домаћим и међународним оквирима. Захваљујући веома успешној међународној сарадњи коју је Бутулија остваривао, Ауто-мото савез Србије стекао је завидан углед у свету ауто и мото спорта.

Бутулијин ангажман превазилазио је границе Србије. Кроз чланство у Управном одбору Централно-европске зоне ФИА (Међународна аутомобилска федерација) залагао се за развој и популаризацију ауто-мото спорта у Србији. Први пут у историји као представник са Балкана, Бутулија је 2017. године изабран за члана Управног одбора ФИА регије 1.

Као дипломирани економиста, био је и члан Извршног одбора у “АМС Осигурање” а.д.о. и уважени члан Управног одбора Удружења осигуравача Србије.

Рођен је 19. септембра 1976. године у Дубровнику, а детињство је провео у Требињу. У Београду је наставио школовање. Био ожењен и отац четворо деце.

Мирка Бутулију убио је, на радном месту, секретар АМСС Предраг Ђурђев, који је потом извршио самоубиство.

ПИШИ ЋИРИЛИЦОМ: Текстове са портала Слободна Херцеговина, уз обавезно навођење извора и линк, могу да користе само они сајтови који користе српско писмо.
О аутору

Оставите коментар