Удружењe „Република Српска-част отаџбине“: Морамо сачувати мир!

  • У организацији Удружења „Република Српска-част отаџбине“. У суботу је у Београду одржан скуп поводом 23. годишњице од стварања Војске РС.

general

Домаћин скупа: Генерал Родољуб Анђић

 

У име домаћина гостима се обратио генерал  Родољуб Анђић, председник удружења Република Српска-Част отаџбине

Он је рекао  да је  Удружење „Република Српска – част отаџбине“од оснивања до данас својим постојањем било опредијељено ка заштити свих институционалних и људских вриједности Републике Српске.  Не заборављајући погинуле саборце и њихове породице одржан је минут ћутања њима у помен.

vrs 03

Митар Павић, представник министарства иностраних послова БиХ

Анђић је подсетио да је Војска РС имала више од 185.000 бораца који су најзаслужнији за стварање Републике Српске. На жалост, цена је била велика, погинуло је 20.458 припадника војске уз више десетина хиљада лакше и теже рањених бораца…

–   Припадници Војске с поносом гаје традицију народа и војске и с поносом чине да идентитет нашег народа буде препознатљив. Војска чува и тековине Дејтона, и не одступамо од њих, али, сви треба да знају да то не угрожава друге нације и народе или мањине који живе на просторима Републике Српске – поручио је Анђић.

godisnjica VRS04

Генерал је изразио забринутост  због догађаја који уносе неспокој о чему говори и недавни напад у Зворнику.

Војска и безбједносне структуре су тековине Дејтонског споразума, и треба истрајати на остварењу онога што нам припада. Треба створити снажан безбједносни систем који ће бити у стању да у потпуности заштити и нашу државу и наше људе. Не смијемо дозволити нове гробнице, јаме, логоре, стратишта, нова избеглиштва и присилне сеобе нашег народа. Морамо нашој дјеци оставити мир и безбједност за сигурну будућност, а то неће моћи да уради нико други осим нас и зато будимо јаки, одлучни и сложни! – закључио је генерал Родољуб Анђић.

vrs 01

Душан Беловић из Удружења Срба из БиХ у Србији

Поред великог броја званица, бивших официра ВРС, скупу су присуствали и бројни гости и пријатељи Удружења, међу њима и Митар Павић, представник министарства иностраних послова БиХ који је поздравио присутне, и Душан Беловић из Удружења Срба из БиХ у Србији.

 

 

ПИШИ ЋИРИЛИЦОМ: Текстове са портала Слободна Херцеговина, уз обавезно навођење извора и линк, могу да користе само они сајтови који користе српско писмо.

Оставите коментар