ПРИМОПРЕДАЈА ВЛАСТИ У БИЛЕЋИ: Мато Вујовић предсједник Скупштине

  • На конститутивној сједници Скупштине општине Билећа данас је за предсједника локалног парламента изабран Мато Вујовић из СДС-а, док је потпредсједник Милан Дучић из НДП-а.

Посљедњег дана 2020. године донесена је и одлука о привременом финансирању општине. Претходно су новоизабрани одборници положили заклетву и изабрали петочлану комисију за избор и именовање.

Скупштину општине Билећа чини 19 одборника из 11 странака и то шест одборника из СНСД-а, три из СДС-а, два ДНС-а, док по једног одборника има осам политичких странака. По једног одборника у Скупштини општине Билећа има Социјалистичка партија, Демос, Социјалистичка партија Српске, Српска радикална странка „Др Војислав Шешељ“, Српска радикална странка Српске, Уједињена Српска, НДП и ПДП.

Скупштинска већина окупљена је око СДС-а и чини је 11 одборника.

Прије конститутивне сједнице Скупштине општине, извршена је примопредаја власти између новоизабраног начелника општине Веселина Вујовића (СДС) и досадашњег Миљана Алексића (СНСД).

Директ портал

ПИШИ ЋИРИЛИЦОМ: Текстове са портала Слободна Херцеговина, уз обавезно навођење извора и линк, могу да користе само они сајтови који користе српско писмо.
О аутору

Оставите коментар