АПЕЛ УДРУЖЕЊА ТРЕБИЊАЦА „ЈОВАН ДУЧИЋ“ У БЕОГРАДУ: Мир, браћо, мир!

  • Удружење Требињаца „Јован Дучић“ у Београду упутило је писмо браћи у Српској у којој позивају на мир и јединство свих политичких фактора у РС. Писмо објављујемо у целости. 

 

Apel Udruzenje Trebinjacaa

 

Драги наши

Примајући са великом забринутошћу вести о могућим сукобима на скуповима у Републици Српској, заказаним за 14. мај, апелујемо на све, пре свега политичке чиниоце, да сачувају мир јер би се, у противном, угрозио опстанак РС, а Србија довела у крајње неугодну ситуацију.
Ми, чланови Удружења Требињаца „Јoван Дучић“ у Београду, вазда окренути свом старом завичају, искрено заинтересовани за напредак РС и спремни да томе дамо пуни допринос, упозоравамо власт и опозицију да би насиље могло резултирати дугорочним негативним последицама, што би донело корист само онима који желе да униште Републику Српску.

Сведоци смо и велике забринутости читавог Београда и Србије због најновијих дешавања у РС, што је најдиректније саопштио и премијер Александар Вучић, позивајући на смиривање страсти.

Република Српска је дуго стварана у врло тешким условима, многи су за њу жртвовали и своје животе, и зато је недопустиво да било ко доводи у питање њен опстанак и бољу перспективу њених грађана.

Молимо Вас да учините све да, уместо најављених лоших вести, добијемо информације да су зађевице превазиђене, а јединство РС учвршћено. Јединство које је, и Вама и нама, потребније него икад.

Председник
Жарко Ј. Ратковић
Извор: Слободна Херцеговина

ПИШИ ЋИРИЛИЦОМ: Текстове са портала Слободна Херцеговина, уз обавезно навођење извора и линк, могу да користе само они сајтови који користе српско писмо.

Оставите коментар