ТРЕБИЊЕ: Реконструкција фасаде на Центру за информисање и образовање

  • У буџету Града Требиња ове године први пут су планирана средства за санације фасада на објектима јавног и приватног власништва у вриједности од 100.000 КМ.Град финансира реконструкцију фасаде на Центру за информисање и образовање и зградама ужег градског језгра

ciko
Мирослав Бакоч, в.д. начелника Одјељења за стамбено-комуналне послове Града Требиње, рекао је да ће 40% овог износа бити утрошено за санацију фасада на објектима у власништву Града Требиња, док је 60% грант за суфинансирање ових радова на приватним објектима.
У првој години, појашњава Бакоч, пројектом су обухваћени фасаде на зградама ужег градског језра – од улице Краља Петра Првог Ослободиоца до Његошеве, те од улице Десанке Максимовић до улице Војводе Степе Степановића.
„Према прописаним критеријумима заинтересовани власници стамбених и стамбено-пословних објеката суфинансираће радове на фасадама у износу – најмање 50% од процијењених трошкова“, истиче Бакоч.
Он појашњава да ће опис потребних радова и начин како ће бити изведени одредити стручна комисија Градске управе, која ће утврдити и предрачун трошкова.
„Настојаћемо да планирамо средства за ову намјену и у наредној буџетској години како би обухватили што шири дио града и помогли власницима да санирају фасаде на својим објектима“, истиче Бакоч.
Он наводи да је Центар за информисање и образовање прва зграда обухваћена овим пројектом, док су наредне двије – зграда у којој је градска апотека у Београдској, те зграда преко пута улаза у Стари град у улици Десанке Максимовић.

ИЗВОР: TREBINJE.RS.BA

ПИШИ ЋИРИЛИЦОМ: Текстове са портала Слободна Херцеговина, уз обавезно навођење извора и линк, могу да користе само они сајтови који користе српско писмо.

Оставите коментар