ВУЧУРЕВИЋ: Скупштинска већина стабилна, препоруке министарства не обавезују!

  •  Градоначелник Требиња Славко Вучуревић рекао је да у градској скупштини постоји стабилна скупштинска већина, па и са тенденцијом њеног повећања.

Slavko-Vucurevic-3-1
„Имамо довољан број одборника а на наредном засједању можда ћемо имати и једног више“, рекао је данас Вучуревић за Радио Требиње потврдивши „да ће данас или сутра бити заказан и колегијум за наредну скупштину“.

„За седам-осам дана биће засједање скупштине на којој ћемо донијети битне и важне одлуке за овај град, за његов напредак и развој. Ми радимо потпуно комотно, тако да су те гласине само производ маште оних који би жељели да сруше већину. Ја се њима не чудим. Они би жељели да утихне свако ко има став и диже глас против криминала и против пљачке“, коментарисао је Вучуревић медијске спекулације да Градски одбор СНСД-а преговара са појединим одборницима о новој скупштинској већини, због чега актуелна – већ дуже вријеме не заказује засједање локалног парламента.

Вучуревић подсјећа да СНСД већ четири године прича о рушењу већине, те да је „њихова највећа несрећа што никога нису могли да купе новцем“, иако су новац, тврди Вучуревић – „нудили перманентно“.

„У нашој већини нема људи њихових калибара – оних који се продају. Папци су њихов специјалитет. Они су с папцима ову државу довели до коначне пропасти“, додаје градоначелник Требиња.

Коментаришући став Министратва управе и локалне самоуправе РС, које је оспорило одлуке са посљедње сједнице Скупштине града јер замјенски мандат одборнику Небојши Рудану, како се тврди, претходно није био верификован у процедури прописаној скупштинским пословником – Вучуревић је рекао да је ријеч само о препорукама и мишљењу које не обавезује, те да Изборни закон БиХ не познаје појам – скупштинске верификације мандата.

„Изборни закон, који једини регулише улазак у било који представнички дом, каже да се изабрани представник било ког органа постаје оног тренутка када тај одборник или посланик потпише одлуку о прихватању мандата, који му додјељује Централна изборна комисија. Коме се ово не свиђа – нека пресавију табак, па нека туже. Па ћемо да видимо који ће то суд пресудити у њихову корист“, закључује Вучуревић за Радио Требиње додајући да је став ресорног министарства само производ политичког притиска.

Радио Требиње

ПИШИ ЋИРИЛИЦОМ: Текстове са портала Слободна Херцеговина, уз обавезно навођење извора и линк, могу да користе само они сајтови који користе српско писмо.

Оставите коментар