ПУТЕВИ СРПСКЕ: Почиње реконструкција пута Љубиње – Столац (ВИДЕО)

  • Путници и возачи, на релацији Љубиње-Жегуља -Столац, коначно би могли да одахну. Послије бројних најава, из ЈП Путеви Републике Српске саопштено је да би, након спровођења законских процедура, требало да почне реконструкција тог дотрајалог магистралног правца.

Ријеч је о изузетно важној и главној саобраћајници, која крајњи југ повезује са осталим дијеловима Српске и БиХ.

Од четрнаест километара од Љубиња до Подврсника, у Републици Српској, биће приоритетно реконструисана дионица дотрајале саобраћајнице, за коју је, у овој години обезбијеђен новац. Тендерска документација је у завршној фази.Ширина будуће, реконструисане саобраћајнице биће 6,6 метара. Слиједи завршетак рјешавања имовинско-правних односа и издавање грађевинске дозволе.

– Путеви су у плану пословања обезбиједили три милиона марака, што је отприлике довољно за пет и по километара ове путне комуникације, с тим наредне године, потрудићемо се да идемо даље са наставком ове реконструкције – рекао је директор ЈП Путеви Српске Давор Кострешевић.

Путници, који често возе дотрајалим путем, кажу да је сваки пролазак неизвјестан.

За Љубињце пут посебну важност има са аспекта безбједности у саобраћају, али и економског становишта.

– Жегуља је била та брана која је људе, кад крену за дубровачко или црногорско приморје, траже другу маршруту и избјегну Љубиње – рекао је начелник општине Љубиње Стево Драпић.

Дионица Љубиње-Жегуља-Подврсник- Столац има статус магистралног пута.

– Чим кажете да је магистрални пут ширине 4,8 метара, одмах знате да је потребно хитно реаговати и већ ове године имамо у плану инвестиција Путева Српске – истакао је извршник директор Савеза града и општина Источне Херцеговине Лука Петровић.

На дотрајалој дионици, неријетко се дешавају саобраћајне незгоде. Због тога, за возаче који су често на путу Љубиње-Столац или ће проћи током љета, поред саобраћајне сигнализације, и даље важи препорука за додатни опрез.

ОПШИРНИЈЕ У ПРИЛОГУ:

 

ПИШИ ЋИРИЛИЦОМ: Текстове са портала Слободна Херцеговина, уз обавезно навођење извора и линк, могу да користе само они сајтови који користе српско писмо.
О аутору

Оставите коментар