Румунски амбасадор у посјети Требињу: Најављена привредна сарадња

  • Град Требиње располаже повољним ресурсима у привреди, посебно у туризму, што је позитиван сигнал за будућу сарадњу привредника Румуније са овом локалном заједницом, рекао је данас у Требињу амбасадор Републике Румуније у БиХ Филип Теодореску.

rumunski-ambasador-i-Vucurevic1
„Ово су довољни аргументи на којима можемо заснивати нашу даљу сарадњу и даје могућности да се по том питању позитивно одредимо“, рекао је амбасадор Теодореску након разговора са градоначелником Славком Вучуревићем.
Градоначелник Вучуревић најавио је скоро успостављање ближих односа са румунским градом Турну Северином и прецизирао да је договорен скорији сусрет привредника овог румунског града и Требиња.

„Разговарали смо о могућностима и културне сарадње, а наша идеја је да наредним Дучићевим вечерима наступе и румунски пјесници, као и да на овогодишњем Фестивалу Фестивала у Требињу учествује неко румунско позориште“.
Румунски амбасадор Филип Теодореску данас је у Требињу посјетио и Академију ликовних умјетности, а одржао је и радни састанак са директором Подручне привредне коморе Требиње Веселином Савићем и финансијским директором „Свислајон“ Прехрамбене индустрије Требиње Томом Бокићем о могућностима сарадње херцеговачких привредника са компанијама из Румуније, након чега је обишао и погоне ове кондиторске индустрије.

Извор: Радио Требиње / М.И.

ПИШИ ЋИРИЛИЦОМ: Текстове са портала Слободна Херцеговина, уз обавезно навођење извора и линк, могу да користе само они сајтови који користе српско писмо.

Оставите коментар