Руски амбасадор у Требињу: Заједно смо побиједили зло!

  • У Музеју Херцеговине вечерас је отворена изложба “Кораци ка побједи” и приказан руски играни филм “Брестска тврђава”, које су организовали Амбасада Руске Федерације у БиХ и Друштво српско-руског пријатељства, а поводом 70 година од побједе у Другом свјетском рату.

rusi-izlozba3
Изложба је представила аутентичне фотографије из Другог свјетског рата које документују све страхоте ратних разарања и страдање руског народа под њемачком окупацијом, али и тријумф совјетске војске над мрачним силама Трећег рајха.
Отварајући изложбу Петр Иванцов, амбасадор Руске Федерације у БиХ је истакао да су изложбом хтјели подсјетити на трагедију Другог свјетског рата, са поруком да се никада не понове таква времена.

rusi-izlozba6
“Ово је наша заједничка побједа над снагама зла и неправедности који су хтјели да поробе наше земље. ‘Брестска тврђава’ је симбол чврстог руског духа који није могуће побиједити, али није остала само упамћена код руског народа, већ и код братског српског народа“, навео је Иванцов, додајући да су током славне историје руски и српски војници били на истој страни – страни правде и истине, те да и у данашње вријеме два братска народа његују и продубљују већ успостављене добре односе.

 

Приказани руски играни филм “Брестска тврђава” о херојској жртви бранилаца Бреста, снимљен је по историјској епопеји, 2010. године у режији Александра Кота.

Извор: Радио Требиње / Д.М.

ПИШИ ЋИРИЛИЦОМ: Текстове са портала Слободна Херцеговина, уз обавезно навођење извора и линк, могу да користе само они сајтови који користе српско писмо.

Оставите коментар