„ЈОШ СУ ДАВНО ЕНГЛЕСКИ ЛОРДОВИ…“ Због ових речи Емира Кустурице је амбасадор Британије напустио прославу СНС (ВИДЕО)

  • Српска напредна странка сматра да су оптужбе РТС-а и њиховог аналитичара Зорана Пановића да је председник Српске напредне странке и председник Владе Србије, Александар Вучић, режирао представу и политички напад на амбасадора Велике Британије у Београду, Дениса Кифа, скандалозне.

emir-kusturica-na-proslavi-godisnjice-SNS

Емир Кустурица говори на прослави годишњице СНС (фото: Јутјуб принтскрин)

„Српска напредна странка указује јавности на чињеницу да Александар Вучић никада није, нити ће икада контролисати говоре својих пријатеља, сарадника и гостију, а режије и представе увек ћемо оставити РТС-у и разним Пановићима“, наводи се у саопштењу Службе за информисање СНС.

Главни уредник листа „Данас“ Зоран Пановић рекао је вечерас у Дневнику РТС, коментаришући прославу поводом седам година рада СНС, да је то Вучићева представа јер је морао да зна шта ће у свом говору поручити режисер Емир Кустурица.

Кустурица је рекао да није „случајно то што нам је баш Британац донео вест да улазак у ЕУ значи признавање Косова“.

„Косово је највеће поглавље политичке пљачке новије историје Европе. Није такве било од ампутације Судета од Чешке. Косово је било почетак новог империјализма, где су оне старе вазале, који су се некад зјапили по шаторима, преселили у хајате и риџенсије и дали им микрофоне преко којих се преноси информација да је боље бити роб него фараон. У тој идеји су увек предњачили Енглези и није случајно да вам је, Александре, баш енглески министар иностраних послова донео вест у којем постаје јасно да улазак у Европу значи и признавање Косова. Још су давно енгелски лордови, а то пише у књигама, били писци извештаја из Истанбула и краљици мајци називали Србе малим Русима у Европи, дакле још од времена Отоманске империје“, рекао је Кустурица обраћајући се окупљенима у београдском Центру „Сава“.

Обраћајући се после Кустурице, председник СНС и премијер Србије се осврнуо те његове речи и рекао:

„Даме и господо, драги пријатељи, а сви који су овде са нама наши су пријатељи. И мислим да смо успели да покажемо да смо у стању да окупимо људе из целог света, који не морају да нас подржавају, али који желе, могу и хоће да нас чују. Зато вас молим да једном великим аплаузом поздравите све наше пријатеље из света, све амбасадоре који су овде, да се мој пријатељ Кустурица не наљути, и Дениса Кифа, и господина Чепурина, и да покажемо да је то пут који ћемо да градимо и правимо и у будућности“.

Извор: Правда / Танјуг

ПИШИ ЋИРИЛИЦОМ: Текстове са портала Слободна Херцеговина, уз обавезно навођење извора и линк, могу да користе само они сајтови који користе српско писмо.

Оставите коментар