Смијењен 21 амбасадор, међу њима и Славко Вучуревић

  • На данашњој ванредној сједници Предсједништва БиХ опозвани су амбасадори у 21 земљи, те три шефа мисија и три генерална конзула.

САРАЈЕВО, 30. МАЈА /СРНА/ – Директор Агенције за унапређење страних инвестиција БиХ /Фипа/ Гордан Милинић и амбасадор БиХ у Словенији Славко Вучуревић.

Са дужности су опозвани амбасадори Босне и Херцеговине у Републици Бугарској, Чешкој Републици, Црној Гори, Арапској Републици Египат, Републици Грчкој, Држави Израел, Јапану, Канади, Румунији, Републици Словенији, Републици Србији, Швајцарској, Краљевини Белгији, Републици Хрватској, Републици Италији, Републици Мађарској, Савезној Републици Њемачкој, Републици Пољској, Краљевини Шведској, Уједињеном Краљевству Велике Британије и Сјеверне Ирске, те амбасадора БиХ при Светој Столици.

Предсједништво БиХ је с дужности опозвало и шефа Сталне мисије БиХ при Уједињеним народима у Њујорку, шефа Сталне мисије БиХ при Савјету Европе у Стразбуру, шефа Мисије БиХ при ОСЦЕ-у и Канцеларији УН-а у Бечу, генералног конзула БиХ у Истанбулу у Републици Турској, генералног конзула БиХ у Милану у Италији и почасног конзула БиХ у Тел Авиву у Држави Израел.

Предсједавајући Предсједништва БиХ Милорад Додик одмах по преузимању дужности је најавио да ће смјена амбасадора бити један од његових првих потеза јер, како тврди, ови амбасадори до сада нису контактирали РС ни по једном питању.

Додик је након сједнице Предсједништва која је одржана 12. децембра казао да су он и Жељко Комшић тражили да се смијени један број амбасадора.

Из Предсједништва БиХ за сада није саопштено ко ће бити нови амбасадори и шефови мисија.

ИЗВОР: Срна

ПИШИ ЋИРИЛИЦОМ: Текстове са портала Слободна Херцеговина, уз обавезно навођење извора и линк, могу да користе само они сајтови који користе српско писмо.
О аутору

Оставите коментар