Пројекат за зграду Гимназије у Требињу у завршној фази (ВИДЕО)

  •  Већ годинама Гимназија „Jован Дучић“ у Требињу има проблем недостатка простора.

ducic
Настава се због тога изводи у двије смјене. Додатну потешкоћу представља чињеница да исти простор дијеле још двије средње школе. Рјешење би било у градњи новог објекта, за који је и пројекат у завршној фази.
Од када је отворена гимназија у Требињу 1921. године, постоји проблем недостатка простора. Није помогла ни промјена локација и објеката. Тренутно ова образовна установа располаже са осам учионица и четири модерно опремљена кабинета.
Ипак, недостаје још пет учионица, односно око 300 кавадратних метара простора, као и адекватан приступ спортској сали за осам одјељења гимназијалаца. Ученици једногласни – много би им значило више кабинета, спортска сала, једном ријечју – нова зграда.
Осим Гимназије, у истој згради смјештене су и Техничка школа, као и Центар средњих школа. Изградњом новог објекта били би ријешени проблеми све три школе.
– Према постојећем урбанистичком и регулационом плану, предвиђен је и простор за нову зграду која би требало да буде поред згрде Електропривреде. Доста је урађено по питању пројекта и надам се да ћемо моћи ускоро и да објелоданимо како објекат изгледа, појашњава Драгослав Бањак, директор Гимназије.
Реализација овог пројекта била би од великог значаја за град Требиње, али и ширу друштвену заједницу, пошто бројни ђаци из других херецговачких општина уписују неку од средњих школа у Требињу.

РТРС

ПИШИ ЋИРИЛИЦОМ: Текстове са портала Слободна Херцеговина, уз обавезно навођење извора и линк, могу да користе само они сајтови који користе српско писмо.
О аутору

Оставите коментар