ПОНОВНО БРОЈАЊЕ ГЛАСОВА: Специјалци РС ушли у зграду Изборне комисије у Сребреници

  • Припадници Специјалне полиције МУП-а РС распоређени су испред зграде општине Сребреница и у холу а повод за то је пријава кандидата Младена Грујичића да је испред куће пронашао врећу са сумњивим изборним материјалом

 

srebrenica-2_620x0

 

Припадници Специјалне полиције МУП-а Републике Српске распоређени су испред зграде општине Сребреница и у холу а повод за то је пријава кандидата коалиције Заједно за Сребреницу Младена Грујичића да је испред куће пронашао врећу са сумњивим изборним материјалом, јавља дописник РТС-а. ЦИК БиХ одобрио Општинској изборној комисији у Сребреници да са пет бирачких места отвори вреће са гласачким листићима и контролним бројањем утврди резултате избора, потврђено је Срни у ЦИК-у.

Портпаролка ЦЈБ Бијељина Александра Симојловић каже у изјави за Н1 да је у питању превентива како не би дошло до нарушавања стања сигурности.

Члан ЦИК-а БиХ Суад Арнаутовић рекао је да је сазнао да је Специјална полиција РС ушла у просторије Општинске комисије у Себреници и да је под њиховом контролом изборни материјал.

„Од јуче се чудне ствари дешавају и Општинска изборна комисија је под притиском“, казао је Арнаутовић, пренела је регинална Н1ТВ.

Општинска изборна комисија Сребреница затражила је одобрење од ЦИК-а БиХ да због наводних пропуста у попуњавању записника са четири бирачка места буду отворене вреће са изборним материјалом са тих биралишта и поново преброје листићи и упореде резултати.

Централна изборна комисија БиХ одобрила је Општинској изборној комисији Сребреница да са пет бирачких места отвори вреће са гласачким листићима и контролним бројањем утврди резултате избора.

новости.рс

 

ПИШИ ЋИРИЛИЦОМ: Текстове са портала Слободна Херцеговина, уз обавезно навођење извора и линк, могу да користе само они сајтови који користе српско писмо.
О аутору

Оставите коментар