ПОКЛОН ТРЕБИЊАЦА ИЗ БЕОГРАДА: Барељеф са ликом Јована Дучића украсио хол гимназије

  • Барељеф са ликом Јована Дучића украсио је хол требињске гимназија која носи име великог пјесника.

 

Рад академског вајара и редовног професора Факултета примењених уметности у Београду Драгана Рајшића поклон је Удружења Требињаца „Јован Дучић“ из Београда и Града Требиња.

У оквиру традиционалне културне манифестације „Дучићеве вечери поезије“ барељеф су данас свечано открили предсједник Скупштине града Требиња Драгослав Бањак и директор требињске гимназије Мишо Пешић.

„Он ће, ако ништа друго, ђаке наше гимназије да опомиње да је Дучић јуче био ту међу нама, да је данас са нама и да ће бити сутра – јер је овај град кренуо Дучићевим путем, путем културе, и данас је већ у ситуацији да и себе и градове у окружење доживљава другачије, да их види јасније и да је спреман да с њима гради нове мостове, чак и оне које су историјске околности раздрмале“, истакао је Бањак.

Након откривања барељефа приређено је и већ традиционално дружење пјесника са гимназијалцима, на којем су своје стихове казивали учесници овогодишњих „Дучићевих вечери поезије“ – пјесници Драгомир Ћулафић, Војислав Вукотић, Драган Копривица и Миомир Јовановић.

Р.С. / РАДИО ТРЕБИЊА

ПИШИ ЋИРИЛИЦОМ: Текстове са портала Слободна Херцеговина, уз обавезно навођење извора и линк, могу да користе само они сајтови који користе српско писмо.
О аутору

Оставите коментар