ХЕ „Дабар“: Изградња приступних путева у завршној фази

  • Изградња приступних путева за потребе ХЕ „Дабар“ је у завршној фази и до краја године биће потпуно окончана, потврдио је инжењер за праћење и надзор радова Милан Уљаревић.

prist.put-2

Он је најавио да ће сутра бити асфалтирано 1,5 километара пута у засеоку Косовача, тако да преостаје још само једна дионица толике дужине до локације на којој је предвиђена изградња бране. И водовод од изворишта Удбина у потпуности прати трасу приступног пута.
Радове у Биограду изводе „ХП инвестинг“ из Мостара, „Приједор путеви“ и „Конструктор инжењеринг“ из Билеће. За изградњу око 35 километара приступних путева раније су били ангажовани и „Херц градња“, „Херцеговинапутеви“, „Невесињепутеви“ и „МДМ“.
Уљаревић наглашава да су извођачи радова често личним донацијама помагали локалном становништву у изградњи и поправљању путне инфраструктуре и разних објеката.
Након завршетка приступних путева требало би да се распише тендер за градњу тунела дугог 12 километара што један од највећих пројеката у Републици Српској.

Извор: Радио Невесиње

ПИШИ ЋИРИЛИЦОМ: Текстове са портала Слободна Херцеговина, уз обавезно навођење извора и линк, могу да користе само они сајтови који користе српско писмо.

Оставите коментар