ПОНУДА НАЈХРАБРИЈЕМ ХЕРЦЕГОВЦУ: Блажо Грковић одбио учешће на „Фарми“

  •  Напад медвједа, храброст и снага исказане у борби на живот и смрт заувијек су промијенили живот Блаже Грковића из села Врба код Гацка. Овај радник Термоелектране Гацко и херцеговачки горштак који на планинским катунима узгаја овце, прије двије године успио је савладати медвједа који га је напао у близини села Изгоре испод Волујака.

Blazo-Grkovic
-Сјећање на жесток окршај који је трајао неколико минута, а Блажи се чинио као цијела вјечност, чувају ожиљци, али и свакодневне шале и честитке које прима. Прошао тестове – Вазда се прича о томе. Гдје год дођеш сваки дан те неко подсјети на то – каже Блажо за „Аваз“, присјећајући се јутра када је на удаљености од десетак метара угледао два медвједа.

Први је прошао, а други је кренуо у напад и угризао га за ногу. У страху је, говори, добио нову снагу и успио савладати животињу. О Блажином подвигу мјесецима је брујао цијели регион па је, чим је залијечио ране, добио позив да учествује у шоуу реалности „Фарма“, а касније су стигле и понуде за снимање реклама.

– За „Фарму“ сам прошао у првом кругу неке психо тестове, а на прегледу главе и костију нашли су ми два поломљена зуба. Али, ипак сам схватио да је боље да не учествујем, јер можда то и није за мене. За рекламу сам потписао уговор с фабриком воде из Чајнича, али чини ми се да је то пропало. ма не сикирам се ја ништа – уз осмијех прича Блажо Грковић.

Новинарске екипе које су долазиле у село давно је престао бројати, а прича о храбром Херцеговцу обишла је све континенте.

Мора на операцију. Али, од славе се не живи па се Блажо вратио напорном раду, али и сретном животу са својом породицом. И лијечењу, јер ће због проблема с нервом на десној руци вјероватно морати на операцију у Београд.

Медвједи на катунима и даље праве штете, али Блажо им није непријатељ јер, како каже, и с оним првим би се некако „договорио“ да га није напао. Али, не разумију то из Удружења за заштиту животиња па су га тужили због убиства медвједа и тражили да плати 20.000 КМ. Суд је, међутим, уважио контратужбу Блаже Грковића због претрпљених повреда и страха те му првостепеном пресудом одредио одштету од 15.000 КМ.

Извор: АВАЗ

ПИШИ ЋИРИЛИЦОМ: Текстове са портала Слободна Херцеговина, уз обавезно навођење извора и линк, могу да користе само они сајтови који користе српско писмо.

Оставите коментар