ЦЈБ Источно Сарајево: Говедарица возио са неважећом возачком дозволом

  • Начелник Центра јавне безбједности /ЦЈБ/ Источно Сарајево Српко Косорић рекао је да, након саобраћајне незгоде на дионици Горажде – Устипрача у којој је учествовао народни посланик Вукота Говедарица, није извршен увиђај на лицу мјеста јер је возило помјерено са мјеста гдје се незгода догодила.

560be0bcc8b27700acb4c04b_20150930_1317

Косорић је у изјави Срни појаснио да се јуче у 11.45 часова Полицијској станици у Новом Горажду посредством телефона обратила Јелена Гавриловић из Новог Горажда и пријавила да се на магистралном путу М-20 дионица Доња Сопотница-Устипрача догодила саобраћајна незгода са материјелном штетом.

Према његовим ријечима, пријављено је да се возило које је учествовало у саобраћајној незгоди налази на паркинг простору испред угоститељског објекта „Сомбор“ у мјесту Устипрача.

По запримљеној пријави, каже Косорић, полицијски службеници станице Ново Горажде дошли су око 13.00 часова у Устипрачу и „на паркинг простору испред угоститељског објекта затекли лице чији су иницијали В.Г. које је управљало возилом ‘рено лагуна’, власништво Народне скупштине Републике Српске“.

„Возило је фотографисано, као и оштећење на возилу, а сачињена је и службена забиљешка. Увиђај на лицу мјеста у складу са инструкцијом о начину вршења увиђаја саобраћајних незгода није извршен, јер је возило помјерено са мјеста гдје се незгода десила“, појаснио је Косорић.

Он је навео да је „против В.Г. поднесен прекршајни налог због истека важности возачке дозволе“.

„Увидом у саобраћајну и возачку дозволу утврђено је да је лицу чији су иницијали В.Г. истекла возачка дозвола те је поднесен прекршајни налог због истека важности 26. маја ове године“, нагласио је Косорић.

Извор: СРНА

 

ПИШИ ЋИРИЛИЦОМ: Текстове са портала Слободна Херцеговина, уз обавезно навођење извора и линк, могу да користе само они сајтови који користе српско писмо.

Оставите коментар