Из Владе стигла понуда за куповину „Новотекса“

  • Из Владе РС стигло је писмо намјере о куповини новог погона некадашњег „Новотекса“, о којем би Скупштина повјерилаца овог предузећа у стечају требало да се изјасни на сједници заказаној за 29. септембар, потврдио је данас за Радио Требиње стечајни управник „Новотекса“ Лазар Ђурђевић.

zgrada-novoteksa
Ђурђевић истиче да је у писму намјере понуђен исти износ од 3,04 милиона КМ, колико је предузеће „Никола Тесла“ још половином марта понудило за објекте, земљиште, као и покретну и непокретну имовину „Новотекса“ у стечају, а потом одустало од куповине, уплативши само кауцију од 50 хиљада КМ.
Душан Вјештица, директор ЈП „Никола Тесла“ још у јуну најавио је да постоје намјере у Влади РС да купи погон некадашњег „Новотекса“, „као што је урадила са још неколико предузећа у РС“.
Претходно је у два наврата продуживан рок „Николи Тесли“ за уплату договореног новца, а прије понуде овог јавног предузећа пропало је осам лицитација за продају погона „Новотекса“, пошто није било заинтересованих.

Извор: Радио Требиње / Р.С.

ПИШИ ЋИРИЛИЦОМ: Текстове са портала Слободна Херцеговина, уз обавезно навођење извора и линк, могу да користе само они сајтови који користе српско писмо.

Оставите коментар