ТРКА ЗА ПОРОДИЦУ ЕЛЕЗ: Племенити километри Љуба Тркље (ФОТО)

 

Има тако спортских догађања која су више од живота.

Постоје и трке које се трче за више од златне медаље и пехара.

Када километри доносе нешто ново, добро и племенито.

И наравно спортисти који имају велико срце.

Спортисти који су више од обичних такмичара.

Један од њих је и Љубо Тркља, билећки маратонац, човјек који је данас трчао за вишечлану породицу Елез из Гацка.

Он је прије пар дана покренуо акцију „Километар за Елезе“. Сви учесници су плаћали по километру пет КМ а онда је акција добила на замаху и испунила своју сврху.

„Када покушавамо да радимо племените ствари, када покушавамо да помогнемо другима, и Бог нам даје снагу и полет. Ја већ дуго нисам трчао, али данас је нешто посебно. Када сам се помолио Богу испред споменика палим припадницима гатачке бригаде Војске РС, нисам осјећао никакав терет. И кад ме је у Билећи код Цркве и споменика палим борцима дочекао Веселин Вујовић, предсједник борачке организације Билећа, осјећао сам да сам могао још. У оваквим тркама имате снагу која није ваша, нешто вас носи да преваљујете метре, километре… Његош је писао да „прегаоцу Бог даје махове“, ја сам то данас осјетио“, каже Љубо Тркља.

Вриједи истаћи да је овом приликом сакупљено око 1800 КМ а акција и даље траје.

Породица Елез, коју чине самохрана мајка Драгана (30) и њених петоро малишана: Ангелина (8), Павле (7), Евгенија (6), Екатарина (3) и Василије (1) желе да заврше кућу. Отац породице изненада је преминуо прошле године, но Драгана није пала у очај, већ се храбро држи и бори за своје малишане.

Љубо са својим километрима и добри људи са прилозима су је покрили.

А сви ми заједно можемо да направимо мали корак за њих…

Љубо је направио 44 хиљаде корака.

А сви ми можемо још понеки.

Зар не.

 Ратомир Мијановић / Херцег Спорт

 

ПИШИ ЋИРИЛИЦОМ: Текстове са портала Слободна Херцеговина, уз обавезно навођење извора и линк, могу да користе само они сајтови који користе српско писмо.
О аутору

Оставите коментар