ВЛАСНИЦИ ГРЛА ВАРАЛИ: Поништена мала трка коња на Невесињској олимпијади!

  • Организациони одбор „Невесињске олимпијаде 2015“ донио је одлуку да се поништи трка босанско- брдских коња одржана на Братачком лугу 16. августа јер чак осам грла није припадало одговарајућој раси.

Резултати анализе узорака крви достављени од Института за генеричко инжењерство и биотехнологију из Сарајева показују да је само једно грло припадало раси босанско-брдских коња.

Власници грла су прије трке потписали изјаву у којој су под кривичном, метеријалном и моралном одговорношћу изјавили да њихово грло припада одговарајућој раси. Међутим, очито је већина њих дала лажни исказ.
Организациони одбор је одлучио да се власнику јединог регуларног грла додијели награда за очување традиције и поштовање правила, у висини прве награде, односно 1.500 КМ.
Подсјећамо, у Малој трци на Братачком лугу наступило је девет грла. Прва и трећа награда требало је да припане Мијату Цвијетићу из Рогатице, а друга Миљану Остојићу из Жабљака. Међутим, испоставило се да три најбржа грла нису припадала раси босанско-брдских коња.

Извор: Радио Невесиње

ПИШИ ЋИРИЛИЦОМ: Текстове са портала Слободна Херцеговина, уз обавезно навођење извора и линк, могу да користе само они сајтови који користе српско писмо.

Оставите коментар