Узнемирујући СМС-ови новинарки “Директа” са телефонског броја Љуба Вуковића

  • Новинарка редакције „Директа“ у току јучерашњег дана примила је неколико узнемирујућих СМС порука са телефонског броја који користи Љубо Вуковић, један од извршних директора Хидроелектрана на Требишњици и одборник СНСД-а у билећкој Скупштини. Случај смо јутрос пријавили Полицијској управи Требиње.

Љубо Вуковић (ФОТО: Директ)

Прије него што је објавила чланак „Суд одлучио: Чомић противзаконито у директорској фотељи ХЕТ-а“, наша новинарка јуче је телефоном контактирала са Вуковићем, како би му дала прилику да изнесе свој став на ову тему, али је он одбио сарадњу.

У поподневним часовима, са истог броја телефона, новинарки је упућено неколико порука увредљивог и узнемирујућег садржаја.

У наредним данима биће познато како ће полиција и суд даље поступати у овом случају.

Иначе, Вуковић већ годинама, као јавни функционер, користи прилике да вербално напада нашу новинарку и опструише њен рад, чему је и јавност свједочила више пута. Пријавом полицији, наша редакција жели да пошаље поруку да је овакво понашање политичара и јавних функционера према новинарима који о њима пишу незаконито, неоправдано и за сваку осуду.

Наша редакција већ дуже вријеме трпи притиске на свој рад и на овај начин желимо да кажемо „Доста је!“. Бројне јавне институције избјегавају одговоре на наша питања, не зову нас на прес конференције, покушавају да нам забране да постављамо питања и вријеђају нас на личној основи. Такође, наша Фејсбук страница блокирана је прије 15 дана и још није пуштена у рад.

Стварање атмосфере у којој се политичари и јавни функционери понашају као да имају право да пропитују рад новинара, а не новинари њихов, те да их вријеђају и узнемиравају, недопустиво је и веома опасно за друштво у којем живимо.

Директ Портал

ПИШИ ЋИРИЛИЦОМ: Текстове са портала Слободна Херцеговина, уз обавезно навођење извора и линк, могу да користе само они сајтови који користе српско писмо.
О аутору

Оставите коментар