ЖИВОТ ЈЕ ПАПРИКА: Радоје Елез представио Билећанима трећу самосталну изложбу фотографија

  • „Живот је паприка“ – назив је треће самосталне изложбе требињског фотографа Радоја Елеза, која је синоћ представљена у галерији Српског просвјетног и културног друштва „Просвјете“ у Билећи.

IMG_20160525_56646

Фотографије су настале од протеклих седам година у селу Доња Локошница код Лесковца, које је препознатљиво по узгоју паприка, рекао је аутор изложбе Радоје Елез.

„Село има око 280 домаћинстава, а од тога се њих 250 бави узгојем паприка. Паприка коју они саде не може да успије тако добро у сусједном селу као у Доњој Локошници“, истакао је Елез.

И фасаде на кућа су обложене паприкама, а само простор за смртовнице није украшен овим поврћем, подијелио је Елез са окупљеним интересантно запажање.

Билећку публику је у име организатора изложбе – Фото-кино клуба Требиње, поздравио предсједник тог удружења Славенко Вукасовић, који је казао да ће овом изложбом Елез стећи услов да постане кандидат за звање „мајстор фотографије“.

У име билећке „Просвјете“ аутора изложбе и присутне поздравио је Лазар Гњато.

Изложбу чини 96 фотографија.

Извор: trebinjelive.info

ПИШИ ЋИРИЛИЦОМ: Текстове са портала Слободна Херцеговина, уз обавезно навођење извора и линк, могу да користе само они сајтови који користе српско писмо.

Оставите коментар