Плати таксу, па обиђи рођаке у Црној Гори!

 

  • Црногорци који путују код фамилије мораће да пријаве боравак у полицији.

zpodgorica

Свима који не пријаве боравак, пријети казна од 300 евра. Из црногорског министарства туризма увјеравају да нема никаквих нових прописа, јавља РТС.

“Наплата боравишне таксе се односи само на оне туристе који користе услуге смјештаја и за ту услугу плаћају. Када особа борави код родитеља или других сродника који немају хотел, немају регистроване апартмане, она није обавезна да плаћа боравишну таксу”, рекла је Оливера Брајовић из Министарства одрживог развоја и туризма Црне Горе.

А мало који Црногорац са приморја не издаје смјештај. Пред камере неће нико, јер се плаше због два пасоша, а Црна Гора не дозвољава двојно држављанство. Ипак, и Црногорци и други туристи који долазе било да љетују или обиђу породицу то морају да пријаве полицији.

Надлежни поручују да ни то није новост, али и да није први пут да се, како кажу, свјесно наноси штета туристичком имиџу Црне Горе. Рећи некоме да ће плаћати да види родитеље, тврде, угрожава туризам.

“Нико на граници не пита никога да ли је платио боравишну таксу или не”, каже Брајовићева.

Недоумице и о најављеном јефтинијем ромингу

Још се не зна које ће цијене важити јер је Управни суд Црне Горе одлучио да споразум о јефтинијем ромингу земаља региона није у складу са интересима тамошњих оператера. Из Београда је поручено да то не одлаже примјену споразума.

Извор: Независне новине

ПИШИ ЋИРИЛИЦОМ: Текстове са портала Слободна Херцеговина, уз обавезно навођење извора и линк, могу да користе само они сајтови који користе српско писмо.

Оставите коментар