ОД КОЛИЈЕВКЕ ПА ДО ГРОБА, НАЈЉЕПШЕ ЈЕ ЂАЧКО ДОБА – Билећани испратили још једну генерацију матураната

  • Ни киша, ни помало хладно вријеме синоћ нису спријечили још једну генерацију матураната СШЦ.“Голуб Куреш“ Билећа, да свечаним дефилеом улицама града прославе улазак у нови живот.

izdvojena

Још једна генерација билећких ученика изашла је синоћ из клупа средње школе, и закорачила новим стазама живота. Помијешана осјећања, смијех и сузе, оно је што се могло видјети синоћ на лицима матураната, док су у свечаним одорама ходали поносно улицама града.

maturanti hod 2

Вече које ће сигурно сви памтити, вече кад су се опростили од титуле коју су поносно носили ,титуле „средњошколца „. Синоћ су они  били ти, а не професори, који су говорили, од колијевке па до гроба, најљепше је ђачко доба. И заиста јесте, јер оно што их чека у будућности, не може се ни поредити са „проблемима „које су имали у средњој школи.

maturanti hod 3 Понека суза због оцјене, свађа са другом, само су нека од сјећања која су их пратила, док су корачали улицама своје младости. Будући доктори, инжињери, професори сигурно ће се једног дана радо сјећати својих првих дружења, заједничких излазака, али и првих љубави. А како кажу, прва љубав заборава нема. Њихово сјећање остаће између зидова омиљених учионица, и понеки стих урезан на старој школској клупи.

maturanti 4 Сузе на растанку, вјешто прикривене смијехом. Осмијехом среће, али и страха. Страха од новог живота, који почиње ван ове школе, а за неке од њих и ван града. Једнога дана, Билећа ће сигурно бити поносна на неке од њих, и поносно ће узвикивати „наши Билећани“.

maturanti 3 Они који су заједно расли, заједно играли жмурке, корачали стазама основне и средње школе, можда ће бити и будуће колеге и једног дана радо се сјећати најљепшег доба живота.

maturanti 1 Драги матуранти, ово није крај, већ један нови почетак, а сваки почетак је тежак.Међутим, генерација 1997. СШЦ .“Голуб Куреш“,у више наврата је показала да су у знању најјачи, кад је најтеже. Од срца им желимо успјех и сву срећу у будућем младалачком животу, и да постану оно што су учени свих ових година, да постану људи на које ће бити поносне њихове породице, али и Билећа.

МАТУРАНТИ СРЕЋНО!

Извор: Слободна Херцеговина
Аутор: Дајана Алексић
фото: Јелена Радмиловић и Стефан Самарџић 

ПИШИ ЋИРИЛИЦОМ: Текстове са портала Слободна Херцеговина, уз обавезно навођење извора и линк, могу да користе само они сајтови који користе српско писмо.
  1. Анонимни Reply

    Све је ово у реду, али млада господа би требала да зна
    да се са дамама не фотографише с рукама у џеповима. Надам се да ми неће замерити за овај добронамерни коментар. Срећно им кроз живот било! Научиће они шта и како, убеђен сам.

  2. Milorad Terzic Reply

    Što si lijepe Bilećanke. Nisam to ranije primećivao.

Оставите коментар