ПЕТРОВИЋ: Драшковићу, најприје плати дугове са каматом држави за ИАТ

  • Предсједник требињског Градског одбора СНСД Лука Петровић поручио је Родољубу Драшковићу да прво држави измири дуг од 16 милиона КМ и камате које потичу још од времена јефтине куповине цјелокупне имовине “Индустрије алата Требиње” /ИАТ/, након чега може да се повуче из ове компаније као што је данас најавио.


“Желим да нагласим да су и Град Требиње и Република Српска до сада чинили све на стварању предуслова за разој инвестиција компаније `Свислајон` и бројним програмима и погодностима подстицали Драшковића и остале привреднике у нашем граду”, рекао је Петровић.

Он је истакао и да је истина да је народ који је гласао за опозицију у Требињу, којој и Драшковић припада, најмање повјерења дао највећем инвеститору у граду чија је листа у коалицији са Партијом демократског прогреса освојила 8,67 процената или 1.360 гласова и да ниједан кандидат Драшковићевог Херцеговачког народног покрета, а на листи их је било 75 одсто, није прошао у Скупштину.

“Градски одбор СНСД Требиње Драшковићу поручује да прво ријеши своја дуговања према држави, а онда унутар своје дружине дефинише статус и са њима прокоментарише своје изборне резултате”, рекао је Петровић.

Драшковић је данас медијима упутио допис у којем је навео да ће се повући из Херцеговине и ИАТ препустити држави, уз надокнаду од 8.750.000 евра.

Срна
Преузето са Рејтинг.инфо

ПИШИ ЋИРИЛИЦОМ: Текстове са портала Слободна Херцеговина, уз обавезно навођење извора и линк, могу да користе само они сајтови који користе српско писмо.
О аутору

Оставите коментар