Родољуб Драшковић тужио „Свислајон ИАТ“

  • „Свислајон груп“ из Новог Сада, у власништву Родољуба Драшковића, тужила је своју кћерку фирму „Свислајон Индустрија алата  Требиње“ тражећи вишемилионску одштету по основу досадашњих улагања у то требињско предузеће, сазнаје портал КАПИТАЛ.

    Фото: БН ТВ

Тужба је поднесена почетком јануара и о њој ће бити ријечи на Скупштини акционара „Свислајон ИАТ“ заказаној за почетак фебруара.

Према информацијама КАПИТАЛ-а, Драшковић овом тужбом покушава да изврши притисак на институције РС са којима дуже вријеме не успијева да постигне договор о милионском пореском дугу који Свислајон ИАТ има, а који он оспорава.

Спорни порески дуг, који је настао прије приватизације, износи око 15 милиона КМ. Драшковић је свој став правдао тврдњом да је Влада РС тај дуг, а по основу претходног договора, требала да отпише или конвертује у капитал.

Влада РС је у више наврата доносила рјешења о одгоди принудне наплате тог дуга, али се није оглашавала у вези са Драшковићевим захтјевом да се дуг конвертује у капитал. Према његовим ријечима, Влада је била обавезна да тај дуг конвертује на основу неколико потписаних докумената.

Као знак протеста Скупштина акционара „Свислајон груп“ је прије неколико година донијела одлуку да Републици Српској без накнаде поклони своје акције у предузећу „Свислајон ИАТ“, али су институције Српске ту понуду игнорисале и нису се о њој званично изјашњавали.

Драшковић је Индустрију алата у Требињу купио 2007. године и од тада није ријешен наслијеђени порески дуг.

М. Чигоја Љубојевић / КАПИТАЛ

ПИШИ ЋИРИЛИЦОМ: Текстове са портала Слободна Херцеговина, уз обавезно навођење извора и линк, могу да користе само они сајтови који користе српско писмо.
О аутору

Оставите коментар