ПАТРИЈАРХ ИРИНЕЈ ПОРУЧИО ЕПИСКОПУ ДИМИТРИЈУ: Надамо се да ћете унијети љубав, најприје, међу своју паству (АУДИО)

  •  Његова светост патријарх српски Иринеј поручио је новоустоличениом епископу захумско-херцеговачком и приморском Димитрију да је позван – не да њему служе, већ да он служи Богу и својим ближњима, слиједећи примјер Христа и светих апостола, али и „Светог Саве који је свим бићем својим послужио роду своме“.

„Не само што има велике примјере из историје цркве, него и примјере оних који су прије њега били на трону ове еперхије, велике епископе и личности, који су свим бићем послужили Богу и своме народу. Надамо се да ће наш нови владика прихватити примјере својих претходика и да ће и он допринијети – својим понашањем, смиреношћу, својом добротом и молитвеноћу“, истакао је партијарх Иринеј.

Поглавар Српске православне цркве данас је рукоположио и увео у архипастирски трон новоизабраног владику захумско-херцеговачког и приморског Димитрија Рађеновића, на светој архијерејској литургију, са чином хиротоније и устоличења, у саборном храму Светог преображења Господњег, а уз саслужење митрополита и епископа, свештенства и монаштва СПЦ.

Патријарх Иринеј је подсјетио да је херцеговачки крај „преживио тешке тренутке у својој историји, да су се десили велики злочини међу житељима ових простора“, али и да смо сви, као Црква и хришћани, дужни и позвани „да покажемо љубав, онако како Бог према нама показује, не гледајући ко је ко, коме народу и култури припада“.

„То је Божија воља и за нас заповијест Божија. Надамо се, владико, да ћете ви унијети љубав у овај народ, најприје међу своју паству, а онда са свима другима, да тиме покажемо да смо народ Божије љубави и да у сваком човјеку гледамо лик и икону Божију“, поручио је патријарх српски.

Р.С. / РАДИО ТРЕБИЊЕ

ПИШИ ЋИРИЛИЦОМ: Текстове са портала Слободна Херцеговина, уз обавезно навођење извора и линк, могу да користе само они сајтови који користе српско писмо.
О аутору

Оставите коментар