Патријарх Иринеј: Да се мир врати свуда одакле је протеран

  • Чувате своју веру православну, и то, не речима, већ животом – делатно и истрајно, поручују српски архијереји у Васкршњој посланици Српске православне цркве у Васкршњој посланицаи СПЦ

patrijarh-spc
Чувајмо светињу хришћанског брака јер је она основ узвишене, здраве и честите хришћанске породице, поручује се у Васкршњој посланици Српске православне цркве.

„ Помолимо се Господу Васкрсломе да се мир врати свуда одакле је протеран, на првом месту у наша срца и у наше домове”, наводи у посланици патријарх српски Иринеј са свим архијерејима.

Обраћајући се свештенству, монаштву и верницима, пред велики хришћански празник, српски архијереји подсећају да је сила Христовог Васкрсења квасац једине истинске слободе и залог бесмртности и вечног живота.

Верници се, такође, позивају да чувају своју православну веру, не речима, већ животом, делатно и истрајно, и да у миру и љубави похађају своје храмове и светиње.

„ На овај Празник над празницима, обрадовани радошћу Васкрсења Христовог, поздрављамо све: мајку која чува чедо под срцем и нагнуту над колевком свога болесног детета; поздрављамо оне који страдају и пате, прогнане правде Божје ради; поздрављамо све презрене и понижене, и сужње у тамници; поздрављамо трудбенике и раднике, путнике по сухом, мору и ваздуху; поздрављамо учене и неуке и све оне који трагају за вечним смислом и тајном живота; поздрављамо све болесне и напаћене; поздрављамо све људе поздравом вечне победе: Христос васкрсе – веру, наду, љубав и вечни живот донесе, тугу и смрт однесе!”, наводи се у посланици СПЦ.

Извор: Политика

ПИШИ ЋИРИЛИЦОМ: Текстове са портала Слободна Херцеговина, уз обавезно навођење извора и линк, могу да користе само они сајтови који користе српско писмо.

Оставите коментар