Вучуревићева “честитка” Додику: Кад дођете у Требиње – да то буде на Пударицу

  • Градоначелник Требиња Славко Вучуревић упутио је данас отворено писмо предсједнику СНСД-а Милораду Додику, које је на прес конференцији представио као честитку Додику поводом Васкршњих празника. Писмо преносимо у цјелости.

vucurevic-dodik

 

 

Предсједниче СНСД-а,
направили сте једнопартијски систем и за вас и ваше окружење постоји само једно, а то је интерес једне партије, интерес њених чланова, али и ту раздвајате, на оне који су вам лојални и на оне који покушавају мислити својом главом.
Идемо у сусрет једном од најрадоснијих празника православних вјерника, Васкрсу, ви ћете моћи обиљежити тај празник, да ли у кругу породице, или негдје на конто буџета. На то сте навикли. Завлачите руку у друге буџете, па није никакво изненађење ако овај празник прославите на рачун туђег новца, или можда одобрених средстава за ваш кабинет.
Да ли ћете размишљати о људима који немају ништа, људима који не могу доћи до радних мјеста, онима који неће моћи нити једну шкољку јаја обојити, о онима којима је једно јаје доручак за више дана. Само сте у Требињу својом криминалном политиком довели у стечај многа предузећа. А кад кажем стечај, то значи ликвидација. Само да вас подсјетим на Новотекс, жене које сте оставили без хљеба, а свашта сте обећали, да ћете купити фабрику у стечају, да ћете је дати радницима на управљање. Знали смо да су то све биле лажи, али су наивне вјеровале и надале се. И данас се неке надају, питамо се чему !!!???
Уз вас је једино могао да васкрсне криминал, корупција, превара, лични интерес, за све то народ већ годинама зна. Добили сте посљедње опште изборе, знамо како, новцем из енергетског сектора, који сада тражи повећање цијене електричне енергије. Све опет по народу, по њиховим непостојећим кућним буџетима. Јер ви морате попунити свој, али и он је на издисају. Ускоро ни пензионери неће имати своје заслужене пензије, због чега, због политике коју водите, а њу је једноставно описати „НЕМА ЗАПОСЛЕНИХ – НЕМА ПАРА ЗА ПЕНЗИЈЕ“.
Овдје је све у знаку ваше заштитне ријечи, НЕМА, јер нема ништа, нити РС, нити правног система, нити радних мјеста, али има и да има, има обећања. Херцеговцима су она позната. Двије хиљаде радних мјеста у текстилној индустрији „Никола Тесла“, Термоелектрана Гацко II, и ту су ваљда била обећана нова радна мјеста, сјећате ли се Билеће, полагања камена темељца за фабрику која ће производити синтетичка уља, а Требиње је посебна прича. Још увијек све добро памтимо. Од авионске буке не можемо спавати, слијећу компаније са свих страна на Зубачки плато, стижу гости у Требиње ресорт, гдје сте запослили 20 хиљада људи, ни они не могу све госте да опслуже на вријеме, али нећемо заборавити да сте и неко обећање испунили, направили сте нам са вашим партијским полтронима бетонску плочу, за коју рекосте да вриједи 100 хиљада КМ, и једноставно је назвали хелиодром.
И док ви летите високо, доле они мали људи, возе се херцеговачким макадамским друмовима. Али ми не се бринемо, обећали сте и нама аутопут Ужице – Требиње, и све лијепо договорили са предсједником Општине Ужице, баш вам хвала, ми смо навикли на лажна обећања.
Ваљда ће једног дана та обећања васкрснути, па ћемо и ми у Херцеговини угледати свјетло дана, а до тада се потрудите да сиромашним у РС, умјесто јаја за Васкрс, подијелите по коју кутију ронхила, ваљда имате још ратне резерве, а ако не, у Бобар банци има новца за све.
Свим православним вјерницима желим овим путем да пожелим срећан Васкрс – Христос Воскресе, а вама не желим ништа, ви своје жеље сами себи испуњавате.
Једино, кад дођете у Требиње, да то буде на Пударицу.

Градоначелник Требиња
Славко Вучуревић

ПИШИ ЋИРИЛИЦОМ: Текстове са портала Слободна Херцеговина, уз обавезно навођење извора и линк, могу да користе само они сајтови који користе српско писмо.

Оставите коментар