Невесињска пијанисткиња бриљантна у Београду

  • Млада невесињска пијанисткиња Марија Радовић освојила је прву награду на Републичком такмичењу музичких школа Србије које је одржано у Београду.

marija-radovic-lazarevac
Марија која похађа Средњу музичку школу „Марко Тајчевић“ у Лазаревцу, у пријестоници Србије наступала у дуету са школским другаром Душаном Мирановићем. И прошле године је талентована Невесињка на истом такмичењу освојила прву награду.
Марија Радовић је успјехе започела као деветогодишња дјевојчица, тада ученица Музичке школе „Свети Роман Мелод“ из Невесиња у класи професора Александра Станковића, када је освојила златну медалју на Шестој смотри младих клавириста у Лазаревцу.
Од значајнијих успјеха ове талентоване пијанисткиње издвајају се сребрно признање на међународном такмичењу клавириста у Велењу, специјална награда на 20. такмичењу музичких школа Републике Српске и прва награда на Мајским сусретима младих музичара у Лазаревцу.
Радио Невесиње

ПИШИ ЋИРИЛИЦОМ: Текстове са портала Слободна Херцеговина, уз обавезно навођење извора и линк, могу да користе само они сајтови који користе српско писмо.

Оставите коментар