Невесињска олимпијада од 9. до 16. августа

  • Јубиларна 140. Невесињска олимпијада одржаће се од 9. до 16. августа, одлучено је данас на састанку Организационог одбора ове спортско-културне и туристичке манифестације. Организатори су потврдили да спортски програм и наградни фонд остају на прошлогодишњем нивоу.

olimpijada 1

Спортисти из земље и региона имаће прилику да се огледају у 48 дисциплина, а они најбољи освојиће медаље и вриједне новчане награде. Укупан новчани наградни фонд износиће око 33.000 КМ при чему је приближно половина ове суме резервисана за побједнике три галоперске трке које су више од једног вијека одржавају на Братачком лугу.

Манифестацију прати низ културних и туристичких садржаја као што су сајам прехрамбених производа и ручних радиности, фестивал младих гуслара, изложбе слика и олимпијски квиз што ову августовску светковину чини препознатљивом у региону.

Централни догађај 140. Невесињске олимпијаде са коњским тркама и традиционалним и витешким дисциплинама биће одржан у недјељу 16. августа на Братачком лугу.

Извор: Радио Невесиње

ПИШИ ЋИРИЛИЦОМ: Текстове са портала Слободна Херцеговина, уз обавезно навођење извора и линк, могу да користе само они сајтови који користе српско писмо.

Оставите коментар