Хумани Билећани: Сакупљено 5.420 КМ за малог Марка Екмечића из Пребиловаца

  • На хуманитарном концерту „Да наш Марко угледа сунце јарко“ у Билећи, за шестогодишњег Марка Екмечића из Пребиловаца, којем је због артритиса оштећен вид, прикупљено је 5.420 KМ.

MARKO-EKMECIC
Хуманитарни концерт организован је синоћ у Дому културе „Јевто Дедијер“ у Билећи, а цијена улазнице била је три KМ.
Марко је прије три године оболио од артритиса, због чега му је оштећен вид, а љекари су препоручили хитну операцију у Русији која кошта 7.000 евра.

Марков отац захвалио је свима који су помогли, рекавши да би Марко, уколико новац буде прикупљен, могао да оде на операцију лијевог ока у марту или априлу.
Операција на десном оку успјешно је изведена и ђечак сада види 25 одсто, међутим, лијечење у потпуности зависи од операције на лијевом оку које је угрожено.

Хуманитарну акцију покренули су Гордана Добранић и Завичајни клуб „Освит“, а њиховом позиву за учествовање у синоћњем концерту одазвали су се бројни музичари из Херцеговине и локална културно-умјетничка друштва и пјевачке групе.

У акцији за помоћ Марку Екмечићу учествовали су и општина Билећа, ученици основних и средње школе у Билећи, те бројни привредници и појединци.
Дјечакови родитељи баве се пољопривредом, а сву уштеђевину дали су за операцију на Марковом десном оку.

Они који желе да помогну шестогодишњем Марку, могу да уплате динарска средства на име Небојша Екмечић, на рачун 165-7006490168-25 код „Хипо Алпе Адрија“ банке /Београд/, уз напомену – за лијечење Марка Екмечића.
За девизне уплате, искључиво у еврима, на име Бранко Екмечић, отворен је рачун IBAN: RS35165000700649046216, SWIFT:HAABRSBG.

Извор: Радио Требиње/ Срна

ПИШИ ЋИРИЛИЦОМ: Текстове са портала Слободна Херцеговина, уз обавезно навођење извора и линк, могу да користе само они сајтови који користе српско писмо.

Оставите коментар