ХУМАНИТАРНО ВЕЧЕ У ЧИКАГУ: За цркву у Аранђелову сакупљено 13.500 долара!

  • У организацији  МСМФ фондације 11. маја 2019. године у сали Цркве Христовог вазнесења, на Редвуд драјву у Чикагу по први пут покренута  је акција за обнову фресака у Цркви Светог Архангела Михаила и помоћи Парохијском дому и капели у Аранђелову код Требиња.

Радован и Драган Ковачевић, Мира Ковачевић, Бранко Станић и Бранко Тупањац, Милош Шегрт и свештеник Добривоје Милуновић

Током вечери одржан је пригодан програм, који је водио Станимир Стошић, испричавши најзначајније детаље о историјату цркве, а потом се присутнима обратио свештеник Добривоје Милуновић.

Присутни гости су, у складу са својим могућностима уплатили прилоге.

У сарадњи са Црквеним одбором, локалним свештеником Мирославом Ратковићем, свештенством манастира Нове Грачанице у Чикагу, као и Цркве Христовог Вазнесења, уз благослов владике Димитрија, захумско-херцеговачког и владике средњеамеричког Лонгина, у организацији МСМФ фондације, сакупљено је 13.263 долара, који су предати оцу Серафиму из манастира Нове Грачанице и Милошу Шегрту.
Они су сакупљени новац уплатити на рачун Епархије захумско-херцеговачке.

Из Фондације МСМФ наведено је да је од продаје улазница наплаћено 960 долара. од чега је плаћена музика у износу од 750 долара док су потрошни материјал и остале трошкови износили 210 долара.
Фондација је платила кориштење свечане сале 350 долара.

City fresh market  донирао је вечеру за све госте, a ABC Bakery донирао је торту и предјело. Лука и Милош Шегрт платили су трошкове дизајна постера и реклама, као и штампање флајера $ 500.

Све донације уплаћене су у америчким доларима.

 

ПИШИ ЋИРИЛИЦОМ: Текстове са портала Слободна Херцеговина, уз обавезно навођење извора и линк, могу да користе само они сајтови који користе српско писмо.
О аутору

Оставите коментар