ХУМАНИТАРНИ МАРАТОН: Билећани Љубо Тркља и Миљан Ковачевић трчали за Марка Вучковића

  • Ултрамаратонац Љубо Тркља и Миљан Ковачевић из Билеће истрчали су данас стазу дугу 30 километара како би помогли у сакупљању новца за лијечење суграђанина Марка Вучковића коме је потребна трансплатација бубрега.

Овај двојац истрчао је више од 30 километара, а на тркачкој стази „спојио је“ четири цркве и манастир у околини Билеће. У склопу ове акције, Тркља је продао своје мајице и медаље које је освајао на маратонима широм свијета, а скупљено је укупно 2.000 марака.

Иначе, Марко Вучковић (33) из Билеће од фебруара се налази на програму хроничне дијализе, због чега му је препоручена трансплантација бубрега у Бјелорусији. За трансплатацију му је потребно 140.000 марака, а његови суграђани су већ покренули низ акција како би му помогли да сакупи новац.

Сви који жене да помогну Марку могу то учинити уплатом новца на име МАРКО ВУЧКОВИЋ, на рачун УНИКРЕДИТ БАНКЕ број 5510009999999932 (позив на број 45288638017) или позивом хуманитарног броја 1458 који кошта 1 КМ.

Љубо Тркља недавно је организовао и хуманитарну акцију у којој је „продавао километре“ за породицу Елез из Гацка.

Јелена Денда Борјан / Директ портал

ПИШИ ЋИРИЛИЦОМ: Текстове са портала Слободна Херцеговина, уз обавезно навођење извора и линк, могу да користе само они сајтови који користе српско писмо.
О аутору

Оставите коментар