Инцко: Срђо ће увијек бити жив

  •  Високи представник у БиХ Валентин Инцко посјетио је данас послијеподне гроб Срђана Алексића, који је прије 23. године изгубио живот у центру Требиња, бранећи друга Бошњака.

incko-aleksic
„Најтеже је бити човјек. Нема много добрих људи у свијету као Срђан Алексић и њих се морамо сјећати. Срђан је дао живот за људске вриједности. Он ће увијек бити жив, свијетли примјер како можемо бити честити и поштени. Кад посумњамо да је људскост немогућа онда се сјетимо Срђана“, навео је Инцко.
Он је додао да је значајан и датум кад је Срђан изгубио битку са животом.

„27. јануара родио се Моцарт, један од највећих генија свих времена, то је и дан кад се сјећамо ослобађања Аушвица“, истакао је високи представник.
Инцко је рекао да се Срђовог дјела требају сјећати сви и да му је драго што улице и тргови у региону носе име требињског хероја.

Срђанов отац Раде Алексић истакао је да Валентин Инцко није дошао као високи представник, него као човјек и пријатељ.
„Он је овим показао људскост, љубав и пажњу не само према Срђану, него према свима нама. Политика је једно, а човјек увијек мора бити човјек“, навео је Раде.
Он је подсјетио да је био изузетно задовољан када је на дан Срђове смрти добио поруку од Инцка, којом је показао да се сјећа Срђановог дјела.

Извор: Радио Требиње / Д.Ч.

ПИШИ ЋИРИЛИЦОМ: Текстове са портала Слободна Херцеговина, уз обавезно навођење извора и линк, могу да користе само они сајтови који користе српско писмо.

Оставите коментар