ХЕРЦЕГОВЦИ У СРБИЈИ: Земљаци, пријавите се до 24. јула 2018. године у ЦИК и искористите своје бирачко право на Општим изборима у БиХ

  • Позивамо вас да се што пре пријавите за гласање на Опште изборе у Босни и Херцеговини, које ће се одржати дана 07.октобра 2018 године.

Право да учествује на изборима имају следећа лица:

1. Лица која живе ван Босне и Херцеговине ( у Србији например ) а имају личну карту Босне и Херцеговине,
2. Избегла лица и лица која привремено живе ван Босне и Херцеговине а испуњавају услове према Водичу за пријаву гласача, који достављамо у наставку овог позива.

Пријаву на изборе морате извршити најкасније до 24.07.2018 године попуњавањем и слањем образца пријаве ПРП-1. (КЛИКНИ НА СЛИКУ)

Уколико је некоме од вас истекла лична карта, исту можете обновити и преко амбасаде Босне и Херцеговине у Београду, информације на телефон 011/32 410 95 ,  011 /324 11 70 или 069/66 77 38  (Мирослав Којић).

Молимо вас да пажљиво прочатате следећа документа:
– Водич за пријаву гласача изван БиХ – (ВИДИ ОВДЈЕ)
– Основне информације за гласаче изван БиХ – (ВИДИ ОВДЈЕ)
Образац пријаве бирача који тренутно живе изван БиХ (ВИДИ ОВДЈЕ)

Веома је важно да што већи број Срба учествује на наведеним Општим изборима. На тај начин створиле би се претпоставке за рјешавање бројин нагомиланих проблема, посебно у Федерацији БиХ.

1. Могућност уласка Срба у власт у Мостару, Чапљини, Стоцу, Коњицу и Равном, што може јако помоћи око остваривања имовинских права а такође и повратка и запошљавања избеглица.

2. Због евиденције броја Срба који су пореклом из Републике Српске и Босне и Херцеговине. Наше комшије, муслимани и Хрвати су до сада обилно користили наведену законску могућност ( и оствареним бројем темељили прече право на Босну и Херцеговину ), док ми Срби нисмо били адекватно организовани и зато лошије пролазили на изборима.

Такође, обавештавам Вас да је у Херцеговачко – Неретвљанском кантону формирана јединствена Српска листа, коју сачињавају све српске странке и ми поздрављамо и подржавамо такву оријентацију.

Осим народних посланика, на овим изборима бираће се и српки члан предсједништва у БиХ (кандидати Младен Иванић и Милорад Додик), као и  предсједник Републике Српске (кандидати Жељка Цвијановић и Херцеговац Вукота Говедарица)

Позивамо сва херцеговачка удружења да се максимално укључе у проналажење наших људи, посебно избеглих и протераних лица и помогну око евентуалних нејасноћа по питању пријаве за изборе.

МОЖЕТЕ ДА ГЛАСАТЕ ОД КУЋЕ
Пријавом у ЦИК путем мејла гласачки листићи долазе на адресу вашег становања и свој глас шаљете путем поште.

Више информација о Општим изборима можете наћи и у Српском колу бр. 29, Април 2018, страна 3 а и код руководстава српских херцеговачких удружења у Србији.

Са жељом да нас што више учествује у Општим изборима и надом за мање страначких страсти и омразе, пријатељски Вас поздрављамо.

Координациони одбор српских херцеговачких удружења у Србији
Потпредседник
Светозар Црногорац

ПИШИ ЋИРИЛИЦОМ: Текстове са портала Слободна Херцеговина, уз обавезно навођење извора и линк, могу да користе само они сајтови који користе српско писмо.
О аутору

Оставите коментар