Градоначелник Вучуревић кандидат коалиције и за наредни мандат

  • Актуелни градоначелник Славко Вучуревић заједнички је кандидат странака Савеза за промјене за градоначелника Требиња и у наредном четворогодишњем мандату.

    promocija-naslovna

Вучуревићева кандидатура промовисана је данас на заједничком скупу коалиције у позоришној сали Дома младих, на којем су, између осталих, говорили и предсједник ПДП-а Бранислав Бореновић и дугогодишњи страначки лидер Младен Иванић, потпредсједник СДС-а Вукота Говедарица, те предсједник НДП-а Драган Чавић.
Захваљујући напорима актуелне градске администрације, у претходне четири године Требиње је на свим пољима биљежило значајна постигнућа, а успјеси су стизали упркос сталним опструкцијама републичке власти – рекао је градоначелник Требиња и кандидат Савеза за промјене за мјесто првог човјека града и на наредним изборима.
Вучуревић каже да је Градску управу преузео са 1,7 милиона дефицита буџета, уз скоро милион марака дуговања јавних установа града, да у претходне четири године „упркос законској обавези, није било ниједне уложене марке у Требиње из електроенергетског сектора“, те да је најпосле Требињу „узето и 5 и по милиона КМ преко Бобар банке“.
„И све смо то покрили. А данас мо потпуно солвентни, ником ништа нисмо дужни и извршавамо све своје обавезе, као једна од најмање задужених локалних заједница у БиХ. И то је био наш одговор на опструкције“, рекао је Вучуревић.

promocija2
Претходна власт, каже Вучуревић, за четири године обезбиједила је Требињу свега 12.000 КМ донација, док је у четири године његовог мандата тај износ премашио 15 милиона – у инфраструктуру, пројекте санација и модернизација установа од значаја за грађане, у привредни развој и нова радна мјеста.
„Ја стојим чврсто на тим ногама уз своје коалиционе партнере – да Требиње мора наставити да се развија. Имамо визију, имамо подршку и имамо контакте – да у наредних неколико година преполовимо број незапослених у Требињу. И ми ћемо то урадити“, рекао је Вучуревић.
Славко Вучуревић је постао симбол Херцеговине, наметнуо се стилом, вриједним радом и односом према Требињу – као њен прави представник, каже дугогодишњи лидер ПДП-а Младен Иванић.

promocija3
„Немојте да вам причам колико сам телефонских позива имао – да зовем једног амбасадора за пречистач, другог за водовод. Звали смо за разне потребе Требиња и грађана и свега тога данас у овом граду има. А највише је звао да покушам да спријечим опструкцију из Владе РС. Власт СНСД-а је све радила да у овом граду не буде добро, а власт која тако ради – неће добро завршити“, рекао је Иванић.
Српска демократска странка препознала је Славка Вучуревића као човјека који у Требињу има највећи потенцијал да извојује побједу Савеза за промјене, поручио је потпредсједник СДС-а Вукота Говедарица.
СДС је учесник и свједок напора које је градоначелник, заједно са коалиционим партнерима, улагао да Требиње учини мјестом бољег живота, а упркос „економској голготи коју је прошао“, Град је у посљедње три године остварио и највеће буџете у својој историји, каже његов страначки колега, предсједник Градског одбора СДС-а Видомир Бегенишић.

promocija4
„И све је то је било на тасу ваге наше подршке. Подршка СДС-а кандидату ПДП није посљедица слабости СДС-а. Напротив, сматрамо да смо овом подршком показали колико смо политички широки, да нисмо сујетни и колико смо уствари против ове накарадне власти предвођене СНСД-ом“, рекао је Бегенишић.
Лидер НДП-а Драган Чавић увјерен је да ће локалним изборима почети, како каже, дефинитивни пораз „једне промашене политике у Републици Српској, која је уништила све ресурсе и перспективе овог друштва и створила неморал као узор“. Зато НДП, каже он, нема дилему да ће у Требињу стати иза кандидатуре Славка Вучуревића, а сваки другачији став Градског одбора странке – завршиће распуштањем требињског НДП-а.

promocija5

Представљена и брошура о резултатима Градске управе у актуелном мандату

„НДП је у ове четири године био у опозицији. Али, и поред многих настојања да НДП овдје изађе са својим кандидатом – главни одбор није хтио то да прихвати. И будите сигурни да НДП неће, не може и не смије ни у једној локалној заједници да иде на другу страну“, поручио је Чавић.
Промоцији кандидатуре Славка Вучуревића за градоначелника Требиња и у наредном четворогодишњем мандату присуствовали су и представници Српске радикалне странке РС, Партије уједињених пензионера РС и Покрета за Требиње.

Р.С. / Радио Требиње

ПИШИ ЋИРИЛИЦОМ: Текстове са портала Слободна Херцеговина, уз обавезно навођење извора и линк, могу да користе само они сајтови који користе српско писмо.
О аутору

Оставите коментар