Ухапшен лажни трговац стоком

  • Полиција је ухапсила У.В. из Јање, који је осумњичен за више кривичних дјела преваре.

stoka
Он се сумњичи да је са још једном особом, представљајући се као трговац стоком из Стоца, преварио сточаре у Берковићима и Гацку.
Полицијској станици Берковићи пријављено је да су 26. маја два лица купила двије домаће животиње за договорену цијену од око 4.000 КМ, при чему су одмах исплатили 100 КМ и одвезли једну животињу, док су по другу требали доћи сутрадан са остатком новца.
Полицијској станици Гацко је пријављено да су 27. маја два лица, која су се, такође, представила као трговци стоком из Стоца, купили пет домаћих животиња за око 800 КМ, а власнику је исплаћено 200 КМ.
У оба случаја починиоци кривичних дјела нису исплатили остатак договорене цијене, саопшено је данас из ЦЈБ Требиње.
Полиција у Берковићима дошла је до сазнања да је могући починилац лице иницијала У.В. са пребивалиштем у општини Јања, које је извршило више оваквих кривичних дјела у више општина Републике Српске.
У.В. је у петак ухапшен у Јањи, након чега је криминалистички обрађен у полицијским станицама Берковићи и Гацко.
Против овог лица требињском Окружном тужилаштву биће достављен извјештај о почињеном кривичном дјелу превара.
Према незваничним сазнањима ријеч је о Урошу Васићу, који је сточара у Берковићима преварио приликом куповине краве и телета, а сточара у Гацку приликом куповине пет јагњади.

Д.Ч./Радио Требиње

ПИШИ ЋИРИЛИЦОМ: Текстове са портала Слободна Херцеговина, уз обавезно навођење извора и линк, могу да користе само они сајтови који користе српско писмо.
О аутору

Оставите коментар