Милан Радмиловић кандидат за начелника општине Гацко!

Странке чланице опозиционог Савеза за промјене у Гацку постигле су договор да на октобарским изборима њихов заједнички кандидат за начелника општине буди актуелни начелник Милан Радмиловић. Српска демократска странка, Партија демократског прогреса, Српска радикална странка РС а вјероватно и Српски покрет обнове поново ће кандидовати Радмиловића и истичу да су увјерени у своју побједу.

062

Предсједник СО Гацко и функционер СДС-а Јован Ковачевић поручује да „тим који побјеђује не треба мијењати“ и истиче да је сасвим извјесно да ће Радмиловић бити заједнички кандидат и да ће побиједити на локалним изборима. Његово мишљење дијели и лидер ПДП-а Радоица Антуновић који такође каже да су у овој странци одлучили да поново пруже подршку Радмиловићу ако он одлучи да се кандидује.

И сам Радмиловић у изјави за Херцег ТВ каже да ће вјероватно бити кандидат Савеза за промјене за нови мандат на позицији начелника.

Досадашњи коалициони партнер ових странака Српска радикална странка др Војислав Шешељ поручује да ће самостално изаћи на изборе за Скупштину општине, а да су лично од Шешеља добили одобрење да на локалном нивоу одлуче кога ће подржати за начелника општине.

Опозициони Савез независних социјалдемократа сматра да је „крајње вријеме за промјене у Гацку“, али не откривају име кандидата јер кажу још се преговара унутар коалиције СНСД-ДНС-СП и није познато да ли ће кандидат за начелника општине Гацко бити из редова њихове странке или пак из коалиционих партнера.

И начелник општине Билећа Миљан Алексић у борбу ће за још један мндат, одлучио је СНСД док је билећки Савез за промјене раније најавио да ће имати заједничког кандидата за начелника општине али име не желе још увијек да откривају.

Опширније о локалним изборима у општинама Гацко и Билећа гледајте сутра вече од 20:00 часова у политичком магазину „Троугао“.

ПИШИ ЋИРИЛИЦОМ: Текстове са портала Слободна Херцеговина, уз обавезно навођење извора и линк, могу да користе само они сајтови који користе српско писмо.

Оставите коментар