Гатачким школама уручено 1.500 књига (ВИДЕО)

  • Педесета је година најстарије програмске акцијe Радио-телевизије Србије „Књига солидарности“. Тим поводом Основној школи „Свети Сава“ и Средњој школи „Перо Слијепчевић“ у Гацку, уручена је вриједна донација – 1.500 књига за школску библиотеку.

Ово је вриједан поклон гатачким ученицима јер од данас имају знатно већи избор да за себе пронађу неко занимљиво штиво. Међу 1.500 наслова је свеобухватна литература – од школске лектире, историјских књига, стручне литературе из разних научних области.

„Књига солидарности“ РТС-а опрема школске библиотеке и јединствена је активност која има хуманитарну, културну и просветитељску мисију, а стиже свуда гдје се говори, чита и пише на српском језику.

– Ово је први велики поклон нашој школи у посљедњих десетак година и од великог нам је значаја, јер нисмо у том обиму обнављали грађу наше библиотеке, а значиће много и за наше ученике, али и наставке – рекао је директор Основне школе „Свети Сава“ Никола Милинковић.

Михаило Шћепановић, уредник „Књиге солидарности“ истакао је да је за пет деценија колико постоји ова акција, додијељено близу три милиона књига.

– Књига солидарниости је самим тим значајна, препозната и награђивана многим признањима. И, наравно, наставља свој мисију – додаје Шћепановић.

У сарадњи са Спортским савезом Републике Србије, у оквиру ове акције дониране су кошаркашке, фудбалске и одбојкашке лопте за гатачке школе.

 

РТРС

ПИШИ ЋИРИЛИЦОМ: Текстове са портала Слободна Херцеговина, уз обавезно навођење извора и линк, могу да користе само они сајтови који користе српско писмо.
О аутору

Оставите коментар