НИЧЕ ВИКЕНД НАСЕЉЕ У БИЛЕЋИ: Већ од 2.500 марака локација на обали језера (ВИДЕО)

 

  • На обали Билећког језера, у мјесту Орах, почела је градња првог викенд насеља. Интересовање за локације је велико, а већ је продато више од половине парцела. Надлежни у општинској управи истичу да ће Билећа, осим туристичког развоја, имати вишеструке користи од овог пројекта.

bil

Јана Питерсона из Данске, заљубљеника у природу, лов и и риболов, Билећа је освојила на први поглед. Билећко језеро и природне љепоте, само су један од разлога зашто је одлучио да овдје гради други дом.
„Када сам први пут видио овај крај и Билећу, схватио сам да постоје многе могућности и перспективе за развој туризма. Хтио сам нечим да привучем Данце да дођу, јер сада је тренд међу Европљанима да их не занимају хотели и море, већ планинарење, лов и риболов“, истакао је Питерсон.

У општинској управи и надлежним одјељењима имали су, кажу, одличне сараднике. Већ наредног прољећа, валсници првих викендица у Ораху, угостиће бројне пријатеље из Данске и других европских земаља.
Општина Билећа опредијељена је да улаже у развој туризма, који ће се базирати на потенцијалима Билећког језера. Будућим становницима викенд насеља, омогућиће да што лакше добију неопходне дозволе, као и да ријеше питање електрификације и приступних путева до насеља.
Миљан Алексић, начелник општине Билећа истиче да је у овом комлпексу од 28 локација, продато 18, а постоји и још једна парцела са исто толико локација.
„У плану је и изградња марине, туристичких садражаја. Овоће бити лијепо насеље. Билећа има нови имиџ, долазе људи са свих старна, а ми ће мо им омогућити да се осјећају као код куће“, рекао је Алексић.

Најзаинтересованији за градњу уз Билећко језеро јесу купци из Русије и Србије. Цијена неуређене локације је око 2.500 марака, док ће будући власници за уређену локацију морати да издвоје око 10.000 марака.

РТРС

ПИШИ ЋИРИЛИЦОМ: Текстове са портала Слободна Херцеговина, уз обавезно навођење извора и линк, могу да користе само они сајтови који користе српско писмо.
О аутору

Оставите коментар