Нова реаговања из Индустрије алата: Има ли притиска на раднике?

  • Члан Управног одбора СЛ Индустрије алата испред малих акционара Петар Укропина тврди да радници Индустрије алата нису били упознати са налогом предсједника пословног система „Свислајон“ Родољуба Драшковића да се сторнирају сви уговори радника о преласку из СЛ Индустрије алата а.д. у ИАТ Стандард д.о.о, уколико потврде да су уговоре потписали под принудом.

industrija_alata
Укропина у данашњем саопштењу за јавност истиче да радници нису могли да се јаве на позив да писмено потврде да су били под притиском, јер их менаџмент, иако тврди супротно, о налогу предсједника пословног система није обавијестио.
Укропина појашњава да је налог предсједника пословног система генералном директору ИАТ-а и извршним директорима, издат 6. новембра, а „објављен на огласним таблама у 11 часова истог дана“.
„Термичка обрада, односно, калионица, престаје са радом сриједом у 10 часова, а радници на посао долазе суботом у 14 часова“, каже Укропина додајући да стога „ниједан радник није имао увид у наведени позив“.
У саопштењу за јавност менаџмента СЛ ИАТ, објављеном 6. новембра, наведено је да је предсједник Пословног система „Свислајон“ Родољуб Драшковић дао налог генералном директору и извршним директорима СЛ Индустрије алата а.д. и ИАТ Стандарду д.о.о. „да сторнирају све уговоре о раду за 58 радника који су прешли из акционарског друштва у д.о.о под притиском, уз писмену изјаву тих радника да су нови уговори о раду у другом друштву потписали под принудом“.
„По обављеном налогу упознати су сви запослени, али се није јавио нити један радник да је потписао уговор о раду под притиском и нити један од њих није тражио да се врати у матичну фирму“, тврде у менаџменту – одговарајући на раније изјаве из Синдиката металаца и рудара у СЛ ИАТ-у да се радници присиљавају да потпишу изјаву како споразумно напуштају СЛ ИАТ или се мимо своје воље, под притиском отказа, пребацују у другу фирму, што у овом синдикату сматрају мобингом.

Извор: Радио Требиње / Р.С.

ПИШИ ЋИРИЛИЦОМ: Текстове са портала Слободна Херцеговина, уз обавезно навођење извора и линк, могу да користе само они сајтови који користе српско писмо.

Оставите коментар