ДРАШКОВИЋ ЗАПОШЉАВА НОВИХ 350 РАДНИКА: Од поличитара очекујем само да ми не сметају!

  •  Власник концерна „Свислајон“ Родољуб Драшковић најавио је данас нове инвестиције, развојне програме и радна мјеста у требињским пословницама концерна, те да ће приоритет приликом ангажовања нових радника бити чланови породица без иједног запосленог.

    grad-sunca

Он је рекао да је из године у годину Прехрамбена индустрија све успјешнија и да се неће зауставити на постојећим производним програмима, да се развија нова индустрија у ИАТ Стандарду „са услужном дјелатношћу, производњом процесне опреме и столарије“, те да се ангажман значајног броја нових радника очекује и на пројекту „Град сунца“, за чију је изградњу „данас купљена и тешка механизација“.

„У прехрамбеној индустрији завршане су фабрике дјечије хране и за прераду какао зрна – то су најновија постројења која се данас пуштена у рад. Имамо и друге програме даљег развоја прехрамбене индустрије у Херцеговини и сигурно ће ту бити још радних мјеста. Нова радна мјеста се отварају и у ИАТ Стандарду. Нама ће требати сигурно 350 радника на градилиштима у марту или априлу“, рекао је Драшковић, након што је данас у Градској управи присуствовао потписивању Повеље о братимљењу Требиња и Вршца, чији је он био иницијатор.

Упитан да прокоментарише недавна отпушања једног броја запослених у Прехрамбеној индустрији, Драшковић је рекао да су „процеси рационализације, ревизије, систематизације и селекције“ уобичајни у оваквим системима.

„Ми примамо, а ко се не докаже за три мјесеца или шест мјесеци – нормално је да отпуштамо. У прехрамбеној индустрији се траже свјетски стандарди у радној и технолошкој дисциплини – и ту не може свако да ради“, истиче Драшковић.

Он је додао да је и СЛ Индустрија алата „изашала их губитака, консолидована и рационализована – и од њих се не тражи профит већ само да издржавају сами себе“.

„Нико није отишао у пензију без повезаног радног стажа. Ми бринемо ту бригу – и сигурно је да ниједан радник ИАТ-а неће остати на сувој грани“, каже Дршаковић.

Драшковић је рекао да радови на пројекту „Град сунца“ на простору Драженске горе напредују планираном динамиком, те да је његова замисао да то буде „примјер лијепог, уређеног и модерног града у Европи“, који ће имати и „клинички центар, аеродром, хотеле“ и друге туристичке садржаје.

„Ради се све оно што сам обећао. Сунчана врела – језера и аква парк, који ће бити готови до почетка ове сезоне. Не класични аква-парк, али нешто потпуно ново и по мом мишљењу – фантастично. Радимо пратеће садржаје и припремамо терен. ХЕТ ће да ради олимпијски базен. Градимо варош-чаршију, аеродромску писту. Машине раде у три смјене и све је мобилно“, каже Драшковић, додајући да ће само ове године у „Град сунца“ инвестирати око 20 милиона КМ и да му финансијска помоћ других није потребна.

„Мени су потребни политичка сагласност и подршка – да ми не сметају у реализацији пројекта. Морам да кажем да сам врло задовољан сарадњом са градоначелником и службама Града, који професионално одрађују свој дио посла“, истакао је Драшковић.

„Обећао сам данас градоначелнику да ћемо ући у списак бироа за запошљавање да видимо које то породице немају ниједног члана запосленог и да убрзано радимо на програму запошљавања – јер је циљ да свака породица има барем по једног члана који ради“, рекао је Драшковић након данашњег састанка у Градској управи.

Градоначелник Славко Вучуревић је рекао да је Одјељење за социјалну заштишту Града Требиња већ утврдило списак „од око 700 тежих случајева, а од тога 70 најприоритенијих за збрињавање“, те да је тај списак подијељен свим привредним субјектима у граду, између осталог и компанији „Свислајон“.

„Са задовољством могу да кажем да је господин Драшковић јавно данас рекао да ће се укључити у збрињавање оних породица, а то очекујемо и од осталих привредних субјеката – да кренемо заиста у један праведнији начин запошљавања: да свако домаћинство има основ од барем једног личног примања“, рекао је Вучуревић.

Извор: Радио Требиње /Р.С.

ПИШИ ЋИРИЛИЦОМ: Текстове са портала Слободна Херцеговина, уз обавезно навођење извора и линк, могу да користе само они сајтови који користе српско писмо.

Оставите коментар